Index Vakbarát Hírportál

Ekl-győztesek és magyarországi légiós a Puskás Arénába készülő csehek keretében

2023. augusztus 30., szerda 09:26

Kihirdette 23 fős, az albánok elleni Európa-bajnoki selejtezőre, valamint a jövő vasárnapi, magyarok elleni felkészülési mérkőzésre készülő keretét Jaroslav Silhavy, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A tréner 13 légiós mellett tíz, a cseh élvonalban szereplő játékosra számít a találkozókon.

A névsor legnagyobb hiányzója a sérüléssel küzdő csatár, Patrik Schick, ott van ugyanakkor a keretben a West Ham Uniteddel Európa-konferencia-liga-címvédő Vladimir Coufal és Tomas Soucek, valamint meghívót kapott a Puskás Akadémiában szereplő Patrizio Stronati is – írta az MTI.

A csehek három mérkőzésen szerzett hét pontjukkal vezetik Eb-selejtezőcsoportjukat, jövő csütörtökön fogadják a mögöttük hat ponttal második albánokat, majd vasárnap 18 órától a Puskás Arénában a magyarok vendégei lesznek barátságos találkozón.

Marco Rossi hét pontjával szintén éllovas válogatottja jövő csütörtökön zárt kapus csoportrangadót vív Belgrádban a rosszabb gólkülönbségével második szerbekkel az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A magyarok olasz kapitánya kedden hirdetett keretet.

A cseh válogatott 23 fős kerete:

Rovatok