Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City és az Arsenal uralja a Premier League álomcsapatát

2023. augusztus 30., szerda 15:59

A Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) kedden este Angliában több díjat is kiosztott a 2022/2023-as idény legjobb teljesítményt nyújtó játékosai között. Az év férfi futballistájának a Manchester City gólkirályát, Erling Haalandot választották.

A friss Bajnokok Ligája-győztes City együtteséből öt játékos is bekerült az angol élvonalbeli bajnokság álomcsapatába, köztük: a portugál Rúben Dias és John Stones hátvédek, a középpályáról a vb-bronzérmes belga Kevin de Bruyne, a spanyol válogatott Rodrigo, továbbá a legjobb csatárnak a norvég válogatott Erling Haaland bizonyult.

Az Arsenal játékosai közül a 22 éves William Saliba, a szintén skandináv Martin Odegaard, az angol-nigériai Bukayo Saka, kapus poszton pedig Aaron Ramsdale kapott helyet. Továbbá a Newcastle 32 éves szélsője, Kieran Trippier és a Tottenhamből a Bayern Münchenbe szerződött Harry Kane is ott van a legjobbak között.

Az év férfi futballistájának Erling Haalandot választották, akinek vezetésével a City az előző idényben mindent megnyert: a BL-serleget, az angol bajnokságot és az FA-kupát is. A norvég klasszis 53 alkalommal lépett pályára, az idény során összesen 52 gólt szerzett és kilenc asszisztot osztott ki társainak.

Őszintén szólva nem lepett meg, hogy én kaptam a díjat, számítottam rá

— fűzte hozzá Haaland.

Az év fiataljának járó elismerést a férfiaknál a 21 éves angol válogatott Bukayu Saka kapta, akit már negyedik alkalommal jelöltek a díjra. A szezonban a szélső 48-szor öltötte magára a Arsenal mezét, ezalatt 15 alkalommal volt eredményes.

A nőknél a 31 éves angol válogatott csatárt, Rachel Dalyt választotta a bizottság az év futballistájának, a fiatalok mezőnyében pedig a Chelsea 21 éves támadója, Laura Jamest bizonyult a legjobbnak.

Végezetül a PFA érdemdíját az 59 éves Ian Wright, angol bajnok, kétszeres FA-kupa győztes és gólkirály angol labdarúgó vehette át.

Rovatok