Index Vakbarát Hírportál

Végül „csak” a Konferencialigában lesz jelenése a Fradi-verő feröeri csodacsapatnak is

2023. szeptember 1., péntek 07:16

A feröeri KÍ Klaksvík nem jutott csoportkörbe a labdarúgó Európa-ligában, miután a hazai döntetlent követően 2–1-re kikapott a moldovai Sheriff Tiraspol vendégeként a selejtező negyedik, utolsó fordulójának visszavágóján – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Turi Gézát kapusedzőként foglalkoztató feröeri csapat a Bajnokok Ligája-selejtező első körében a Ferencvárost búcsúztatta.

Az osztrák LASK Linz – amely nem nevezte a magyar válogatott Kecskés Ákost – hazai sikere után 1–1-es döntetlent játszott a bosnyák Zrinjski Mostar vendégeként, így ott lesz az El főtábláján.

Az Európa-liga-selejtezőben a párharcok győztesei a csoportkörbe jutnak, a vesztesek pedig – így a KÍ Klaksvík is – a Konferencialiga főtáblájára kerülnek. A második és a harmadik számú kupasorozat sorsolását pénteken Monte-Carlóban rendezik 13 órától, illetve 14.30-tól.

Nem lesz érdekelt a sorsoláson a Sepsi OSK. A szintén magyar felnőttválogatott Varga Rolandot foglalkoztató együttes, melynek magyar támadója gólt is szerzett, hosszabbítás után 3–2-re kikapott a norvég Bodö/Glimt vendégeként.

(MTI/Index)

Rovatok