Index Vakbarát Hírportál

Ötgólos vereséget szenvedtek Sallai Rolandék a Bundesligában

2023. szeptember 2., szombat 17:50

A Szalai Attilával felálló Hoffenheim legyőzte a vendég Wolfsburgot, Sallai Roland csapata, a Freiburg viszont kiütéses vereséget szenvedett Stuttgartban a német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A nyáron érkezett Szalai végigjátszotta a hazai találkozót, amelyet együttese hátrányból fordított meg 3–1–re. A Hoffenheim a második győzelmét aratta a mostani idényben.

A Freiburg két sikerrel rajtolt, a hárommal klubrekordot állított volna fel, de hamar kiderült, hogy ez nem fog összejönni. A házigazda Stuttgart már a 19. percben 3–0–ra vezetett, és a szünetben hiába cserélt hármat is Christian Streich, a vendégek vezetőedzője – többek között a magyar válogatott támadót is lehozta –, a fordulás után tovább növelte az előnyét. A Stuttgart három mérkőzés után hat ponttal áll.

A Bayer Leverkusen a Darmstadt ellen nyert 5–1–re, ezzel továbbra is százszázalékos.  A szombati nap zárómérkőzésén a Bayern München ugyan hátrányba került a Mönchengladbach elleni idegenbeli mérkőzésen, de Thomas Tüchel csapata előbb egyenlített Leroy Sané révén, majd a győztes gólt is megszerezte a csereként beálló Mathys Telnek köszönhetően. Ennek értelmében a Leverkusenen kívül a bajorok is hibátlan teljesítménnyel bírnak a bajnokságban.

Bundesliga, 3. forduló:

pénteken játszották:

vasárnap játsszák:

Rovatok