Index Vakbarát Hírportál

Ki más? Megint Jude Bellingham volt a Real Madrid megmentője

2023. szeptember 2., szombat 19:26

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a Real Madrid hazai pályán 2–1-re győzte le a Getafét.

A Real Madrid első alkalommal léphetett pályára a megújult Santiago Bernabéu gyepén, igaz, a munkálatok még mindig zajlanak a létesítményben, de legalább a kapu mögötti lelátót újra birtokba vehette a szurkolótábor. Carlo Ancelotti csapata három győzelemmel kezdte a szezont, legutóbb a Celta Vigo otthonából hozta el a három pontot a friss igazolás Jude Bellingham góljának köszönhetően.

A Getafe ellen több kulcsjátékosát is nélkülözte a királyi gárda, Vinícius Júnior a sérülése miatt nem állt rendelkezésre, így középcsatárposzton Joseluval kezdődött a mérkőzés. A találkozó 11. percében viszont hátrányba került a Real, mivel egy hatalmas védelmi hiba után – az egyébként Real-nevelés – Borja Mayoral ugrott ki a labdával, és avatta fel Kepa Arrizabalagát, aki madridi pályafutása első gólját kapta. 

Nem tudott rövid időn belül válaszolni a hazai csapat, így Getafe-előnnyel vonultak pihenőre a felek, majd a második félidő elején Joselu végre egyenlített. Sokáig úgy tűnt, marad a döntetlen állás, de 

a 95. percben Lucas Vázquez távoli lövését nem tudta megfogni a vendégek kapusa, a kipattanót pedig Bellingham kegyetlenül a kapuba rúgta, újabb győztes gólt szerezve csapatának. 

A nyáron több mint 100 millió euróért érkező középpályásnak ez volt negyedik bajnoki mérkőzésén az ötödik gólja, a Real Madrid pedig egyedüliként a bajnokságban továbbra is százszázalékos. 

Rovatok