Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo átlépett egy határt

2023. szeptember 3., vasárnap 06:50

A gyenge kezdés (két vereség) után szárnyal az al-Nasszr és csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo. A szaúdi Pro League 5. fordulójában a rijádi klub idegenben 5–1-re legyőzte az al-Hazm együttesét, a portugál sztár egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a fölényes sikerhez. Karrierje újabb mérföldkövéhez érkezett a 38 éves portugál, immár 850 gólnál tart.

A kezdeti bizonytalankodás, két vereség után kezd magára találni a Cristiano Ronaldo vezérelte al-Nasszr a szaúdi labdarúgó-bajnokságban, a Pro League-ben. A sorozat 5. fordulójában az al-Hazm otthonába látogatott a rijádi csapat, és 5–1-re győzött. A vendégek sztárjai közül Cristiano Ronaldo az első és a harmadik gólt előkészítette, a negyediket pedig maga bombázta kapásból a kapu bal oldalába. Az ötödik gólt a Liverpooltól érkezett Sadio Mané rúgta.

 Ronaldo gólja 8:00-nál

Ronaldo karrierje során 850 gólnál tart, azaz újabb mérföldkőhöz érkezett.

Azok kedvéért, akik állandóan összehasonlítgatják örök nemezisével, Lionel Messivel, az argentin góljainak száma 818, igaz, a hétszeres aranylabdás két évvel fiatalabb a portugálnál. 

Ronaldo, amióta az al-Nasszrhoz szerződött, 30 meccsen 26 gólt szerzett, ami csak eggyel kevesebb annál, amennyit a Real Madridban az első 30 mérkőzésén elért.

Az utóbbi időben káprázatos ütemben termel: legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hat gól és négy gólpassz a produktuma.

Az al-Nasszer is nagyon belejött: az első két elvesztett meccs után háromszor győzött, és ezen a három mérkőzésen 14 gólt szerzett. De még így is csak hatodik a bajnokságban, négy ponttal lemaradva az éllovas al-Hilal mögött.

Amúgy senki se higgye, hogy az al-Nasszer egyszemélyes csapat. Sadio Manéról már beszéltünk, de itt játszik a horvát vb ezüst- és bronzérmes középpályás Marcelo Brozovic, az egykori Manchester City-sztárvédő Aymeric Laporte és a 14-szeres portugál válogatott támadó középpályás, a brazil születésű Otávio. És nem ám kivénhedt csatalovakról beszélünk, Brozovic 30, Laporte 29, Otávio 28 éves, és Mané sem aggastyán a maga 31 évével.

Rovatok