Index Vakbarát Hírportál

Futballistái és szurkolói is kellemetlen helyzetbe hozták az AC Milant

2023. szeptember 4., hétfő 13:14

Duplán kellemetlen helyzetbe került az AC Milan labdarúgócsapata: a milánói alakulatnak saját játékosai és szurkolói viselkedése miatt kell felelnie. Előbbi esetben már vizsgálatot is kezdeményezett a sportági szövetség (FIGC), legalábbis a Football Italia olasz hírportál értesülései szerint.

A történtek előzménye, hogy még pénteken a bajnokság (Serie A) harmadik fordulójában az AC Milan 2–1-re nyert az AS Roma otthonában, majd a lefújást követően a reptérre tartó milánói csapatbuszon a vendégjátékosok Juventus-ellenes dalokat skandáltak.

Az élcelődésről a milánóiak 24 éves portugál légiósa, Rafael Leao videót is készített, amit aztán kitett a világhálóra is. Ezt követően természetesen a közösségi médiában vírusként terjedt.

És óriási felháborodást keltett, különösen a Juve-rajongók táborában.

Guiseppe Chine, a szövetség elnöke úgy döntött: vizsgálatot indít az ügyben, többek között a tisztesség, korrektség, sportszerűség szabályainak megsértése miatt. A Football Italia kiemelte: a sportvezető a továbbiakban elsősorban a felelősök beazonosítására összpontosít.

A játékosokon kívül a szurkolók is hallatták a hangjukat…

A Roma új igazolását, a 30 éves belga csatárt, Romelu Lukakut illették rasszista megnyilvánulásokkal. Lukaku az elmúlt négy idényből háromban a milánói városi rivális Internazionale kötelékében állt.

Az AC Milan a közösségi médiában reagált az esetre, amelytől egyesületi szinten elhatárolódott. Közleményükben kiemelték: náluk nincs helye a diszkriminációnak, szorosan együttműködnek a hatóságokkal annak érdekében, hogy megtalálják a felelősöket, és megbüntessék őket.

Fejlemények a következő hetekben várhatóak, a milánói együttes aligha ússza meg a pénzbírságot.

Rovatok