Index Vakbarát Hírportál

Messit Chiellini sem tudta megállítani, folytatódott a Miami diadalmenete

2023. szeptember 4., hétfő 07:02 | aznap frissítve

Hétfő hajnalban Los Angelesben folytatódott a Lionel Messi Road Show. Az Inter Miami FC az Angyalok Városában szerepelt MLS-mérkőzésen, és könnyed játékkal 3–1-re győzött. A begyűjtött három ponttal folytatta a felzárkózást, bár a keleti főcsoportban így is az utolsó előtti helyen áll, de a playoffba jutásról még nem kell letennie. Messi két parádés gólpasszal segítette a floridai csapatot az aktuális bajnok, az LAFC elleni győzelemhez.

Természetesen megtelt a Los Angeles-i BMO Stadion (22 921 néző) Lionel Messi és az Inter Miami FC vendégjátékára az MLS bajnokságának 26. fordulójában.

Az átlagos jegyár 717 dollár volt, összehasonlításképpen a Beyonce-koncerten egy jegy átlagban 493 dollárba került.

A nézőtéren olyan celebritások voltak kíváncsiak Messire, mint Harry herceg, továbbá az LAFC társtulajdonosa, Will FerrellLeonardo DiCaprioSelena GomezOwen WilsonMario Lopez és Edward Norton.

A floridaiaknak létkérdés volt a három pont megszerzése ahhoz, hogy folytassák a felzárkózást, és maradjon reális esélyük arra, hogy bejussanak a rájátszásba, ami Messi érkezése előtt csak álomnak tűnt.

A vendégeknél mindhárom egykori barcelonai sztár, Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba is ott volt a kezdő tizenegyben, a házigazda centerhalfját úgy hívták, hogy Giorgio Chiellini…

Messi már játszott két MLS-meccsen, a Red Bull New York ellen 2–0-ra győzött a Miami, a Nashville-lel remizett (0–0). Szerdán Buenos Airesben Ecuadort fogadja az argentin válogatott világbajnoki selejtezőn, majd öt nappal később Bolívia lesz az ellenfél, természetesen Messi viseli a kapitányi karszalagot.

A Los Angeles-i mérkőzés 14. percében Facundo Farías megszerezte a vezetést a Miaminak:

Nem sokkal később, a 37. percben Messi növelhette volna a vendéggólok számát, de közeli lövését védte John McCarthy:

Szünet után az 50. percben Busquets, Messi, Jordi Alba volt a labda útja, a kis argentin tálcán kínálta a lehetőséget régi-új klubtársának, és a balbekk berúgta élete első gólját az Inter Miami színeiben: 

Messi ezen az estén adakozó kedvében volt, a 82. percben a másik Leót, Campanát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, ezzel 0–3-ra alakult az állás:

A 92. percben szépített a Los Angeles egy szöglet utáni fejessel, Ryan Hollingshead jóvoltából, ez maradt a végeredmény: az 1–3.

Messinek ez volt a tizenegyedik meccse, mióta megérkezett Miamiba, ebből a tizenegyből egyet sem vesztettek el, és az argentin 11 gólt és 8 gólpasszt tett le az asztalra. 

Rovatok