Index Vakbarát Hírportál

Megvan az új Ronaldo? Itt az újabb manchesteri csapatbotrány!

2023. szeptember 4., hétfő 10:11

Jadon Sancho nem akarja hagyni, hogy bűnbakot csináljanak belőle a Manchester United vártnál gyengébb rajtja miatt. De miről is van szó? A United által két éve 73 millió fontért igazolt szélső kimaradt az Arsenal elleni rangadón (3–1 a londoniaknak) a manchesteri keretből, Erik ten Hag menedzser pedig azzal indokolta döntését, elégedetlen volt a játékos edzéseken nyújtott munkájával, hozzáállásával.

Az angol sajtó a Manchester United újabb botrányától hangos, sokan pedig már most az egy évvel ezelőtti Ronaldo-sztorit emlegetik ezzel kapcsolatban. Erik ten Hag, a „vörös ördögök” menedzsere hétvégén úgy döntött, nem viszi magával az Arsenal elleni londoni bajnokira Jadon Sanchót. A 23 éves szélső kimaradását azzal indokolta, elégedetlen volt a játékos edzéseken mutatott hozzáállásával.

Nap mint nap meg kell ütnöd egy bizonyos szintet a Manchester Unitednél, nekünk pedig néha nehéz döntéseket kell hoznunk a támadósort illetően. Ez történt most is, Jadon teljesítménye az edzéseken nem volt megfelelő, ezért nem tettem be a keretbe

– mondta ezzel kapcsolatban Ten Hag.

Ezen a ponton nagy gond nem is lenne, csakhogy a nyáron a Tottenham Hotspurrel és a Chelsea-vel is összeboronált szélső kikérte magának a menedzser nyilatkozatát, és felháborodott posztot tett közzé közösségi felületein.

Nem hagyom, hogy az emberek olyan dolgokat állítsanak rólam, amelyek egyáltalán nem igazak, a hozzáállásomra nem lehetett panasz az edzéseken. Azt gondolom, más okai vannak ennek a döntésnek, amibe most nem akarok belemenni, legyen elég annyi, épp elég hosszú ideig voltam bűnbak, ez pedig nem fair!

– fakadt ki, majd valamivel békésebb hangnemben folytatta:

Tisztelek minden döntést, amit a stáb hoz, fantasztikus társakkal játszom együtt, amiért hálás vagyok, egyúttal tudom, minden héten micsoda kihívást jelent. Továbbra is küzdeni fogok a United címeréért, bármi történjen is velem!

A 23-szoros angol válogatott futballista ebben az idényben három bajnokin alig több mint 75 percnyi játéklehetőséget kapott, mielőtt az Arsenal ellen elvesztett rangadón teljesen körön kívülre került volna.

Eddigi manchesteri pályafutása messze nem olyan fényes, mint korábbi állomáshelyén, a Borussia Dortmundnál nyújtott teljesítménye alapján sokan remélték: 82 tétmeccsen mindössze 12 gólt és hat asszisztot jegyzett, találkozói többségét pedig nem játszotta végig…

A United négy fordulót követően csupán a 11. helyen áll a Premier League 2023–2024-es szezonjában, két győzelem mellett két vereség áll a csapat neve mellett.

Rovatok