Index Vakbarát Hírportál

Sergio Ramos visszatér Spanyolországba, korábbi csapatához

2023. szeptember 4., hétfő 13:31

Sergio Ramos mindenben megegyezett a Sevillával, a világbajnok és kétszeres Európa-bajnoki aranyérmes labdarúgó 18 év után visszatér a nevelő egyesületéhez. Erről az olasz transzferguru, Fabrizio Romano számolt be.

A Real Madrid 37 éves legendája 1+1 évre szóló szerződést ír alá az andalúz együttessel, ahol 10 éves korától pallérozódott, majd a 2004–2005-ös idényben már stabilan a felnőtt együttesben kapott szerepet. 19 évesen a spanyol futball egyik legnagyobb ígéretének könyvelték el, a Real Madrid 27 millió euróért vette meg, és a klubtól 2003-ban távozott ikon, Fernando Hierro hosszú távú örökösét vélték megtalálni benne.

Ramos nem okozott csalódást.

A királyi gárdánál 16 idénye alatt összesen 25 trófeát zsebelt be. A Bajnokok Ligájában, a klubvilágbajnokságon és spanyol Szuperkupában egyaránt négyszer nyert, de van öt spanyol bajnoki címe, három európai Szuperkupája, illetve két spanyol Király Kupája. 2015-ben Iker Casillastól örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot, melyet hat évig, egészen távozásáig viselt. Védő létére 16 idényben zsinórban szerzett gólt klubjában, emellett spanyol válogatottsági rekorder.

A nemzeti együttesben 180 alkalommal szerepelt, a világon ezzel a hatodik a rangsorban, az európai klubok játékosai közül viszont övé a pálma.

Az utóbbi hetekben több csapattal is hírbe hozták a sajtóban Sergio Ramost. Képben volt a szaúdi Al-Ittihad – amely korábbi madridi csapattársával, a francia Karim Benzemával erősített a nyáron –, de szóba került esetében a tengerentúli (MLS) folytatás az Inter Miaminál – ahol pedig volt PSG-s csapattársa, Lionel Messi vitézkedik –, illetve élt a török vonal Besiktas és a Galatasaray kapcsán.

A hátvéd azonban visszautasította az ajánlatokat, és ott kötött ki, ahol a nyár elején még elképzelhetetlennek tartották, hogy útjaik ismét keresztezik egymást.

Két hónappal ezelőtt José María del Nido Carrasco, a Sevilla labdarúgócsapatának alelnöke a spanyol liga gáláján elárulta: Sergio Ramos érkezése nem téma.

Carrasco elárulta: nincs realitás arra, hogy megszerezzék a védőt, annak ellenére sem, hogy remek kapcsolatot ápolnak vele.

Nagyszerű játékos, aki a Sevilla akadémiáján nevelkedett, majd mutatkozott be a felnőttmezőnyben, de egy szerződés ügyében most nincs semmi kapcsolat a játékos és a Sevilla között.

Két hónap alatt nagyot fordult a világ Sevillában – és Sergio Ramosszal is.

Rovatok