Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Lisztes Krisztián Frankfurtba igazol

2023. szeptember 5., kedd 19:49

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy Lisztes Krisztiánt megvásárolta az Eintracht Frankfurt. A megállapodás értelmében Lisztes 2024 nyarán csatlakozik az Európa Liga-győztes német együtteshez.

Szenzációs üzlet, újabb Fradi-futballista egy európai topbajnokság csapatában! Muhamed Besic, Nagy Ádám, Somália, Myrto Uzuni és Aissa Laidouni után folytatódik a sor ifjabb Lisztes Krisztiánnal – olvasható a fradi.hu -n.

A IX. kerületi csapat eladta saját nevelésű, 18 éves támadóját a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurtnak. Mint az a klub honlapján megjelent közleményből kiderült, Lisztes csak 2024 nyarán csatlakozik a 2022-es Európa Liga-győztes együtteshez, addig az új szerb vezetőedző, Dejan Sztankovics és a Fradi rendelkezésére áll.

A német klub Instagram-oldalán számolt be az igazolásról. A bejegyzésből kiderült, hogy az U21-es magyar válogatott játékos öt évre kötelezte el magát a frankfurti csapathoz.

Lisztes Krisztián az elmúlt hónapokban reflektorfénybe került. Ami ennél is fontosabb, hogy csapatunkban egy fontos posztot töltünk be egy újabb nagyon tehetséges játékossal. Alig várjuk, hogy a következő szezontól minden intenzitásával, dinamizmusával és gólveszélyes játékával bemutatkozzon Frankfurtban

– nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Timmo Hardung sportigazgató.

Zseniális tavaszi szezonja volt Lisztesnek

Korábban már az Indexen is írtunk róla, hogy a német klub 2024 nyarán elvinné a Ferencváros üdvöskéjét. Akkor még az idősebb Lisztes Krisztián úgy nyilatkozott a Frankfurt érdeklődéséről, hogy hallott róla, de addig nem érdemes róla beszélni, amíg a német klub nem lép kapcsolatba a Ferencvárossal. Augusztusban ez megtörtént, a Frankfurt 10 millió eurós ajánlatot tett Lisztesért.

Az NB I-ben 2022. május 14-én a Gyirmót ellen, Sztanyiszlav Csercseszov irányítása alatt mutatkozott be. Első NB I-es góljára 2023. április 2-ig kellett várni, akkor a Mol Fehérvár FC elleni mérkőzésen duplázott.

Nem sokkal később interjút adott lapunknak, ahol többek között arról is beszélt, milyen érzés volt góllal debütálni az első derbijén:

Eszméletlen! Szinte szó szerint, mert olyan euforikus állapotba kerültem, hogy nem is emlékszem pontosan a gól utáni néhány másodpercre, csak arra, hogy futok a szurkolók felé, és a csapattársaim a nyakamba ugranak

– fogalmazott akkor az Indexnek. A teljes interjút ide kattintva érheti el.

A 2023–2024-es idényt két góllal nyitotta, a Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen is gólt szerzett, valamint kiosztott egy gólpasszt a Shamrock Rovers elleni idegenbeli Európa Konferencia Liga-selejtezőn.

(Borítókép: Lisztes Krisztián 2023. május 6-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok