Index Vakbarát Hírportál

Hogy mennyi?! Világrekordot jelentő összegért próbálják meg elcsábítani Szoboszlai csapattársát

2023. szeptember 5., kedd 14:16

Angol lapértesülés szerint a szaúdi al-Ittihad világrekordot jelentő 215 millió fontos, mintegy 251 millió eurós ajánlattal készül tesztelni a Liverpool ellenállását Mohamed Szalah ügyében.

Bár az európai topligák átigazolási időszaka már a múlt héten véget ért, a szaúdi ligában csütörtökig még lehet igazolni, ezt pedig igyekeznek is kihasználni a dúsgazdag csapatok.

Az egyiptomi szélsőt korábban már 150 millió fontért is vitték volna a szaúdiak, de erre az összegre még nemet mondott Jürgen Klopp, aki ragaszkodott ahhoz, hogy a villámgyors futballista semmi pénzért sem eladó.

Angol lapok forrásai szerint viszont a bónuszokkal együtt kínált 215 millió fontos ajánlatot már nehéz lenne a német menedzsernek lesöpörni az asztalról, mivel ebből az összegből alaposan meg lehetne erősíteni majd a keretet.

Hogy a szaúdi gárda utolsó próbálkozása sikerrel jár-e, az még erősen kérdéses, de a lapok arról is írnak, hogy Szalah legalábbis meghallgatná, mit ajánl neki az al-Ittihad. Ami nyilván ugyancsak döbbenetes összeg lenne, és ezek alapján az sem zárható ki, hogy Szoboszlai Dominik csapattársa készen állna elhagyni a Mersey-parti klubot.

Nehezítheti a transzfer létrejöttét, hogy a Liverpool legkorábban januárban próbálhatná meg a piacról pótolni egyik, hanem a legjobb futballistáját, márpedig a nagy célokat dédelgető együttesnél ez aligha opció.

A 251 millió eurós átigazolási díj egyébiránt új világrekordot jelentene, a jelenlegit Neymar Barcelonából PSG-hez szerződése tartja, 222 millió euróval.

A brazil szélső amúgy épp most hagyta el a párizsiakat – hogy Szaúd-Arábiába igazoljon...

Rovatok