Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb a botrány a spanyoloknál: a vb-cím után kirúgták a szövetségi kapitányt

2023. szeptember 5., kedd 17:32

A Spanyol Labdarúgó-szövetség menesztette posztjáról Jorge Vildát, a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A szakember kevesebb mint három hete nyerte meg hazája élén a világbajnokságot.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség kedden eltávolította posztjáról Jorge Vildát, a női válogatott edzőjét. A szakembernek a nemrégiben megnyert világbajnoki cím után kell távoznia, mivel megtapsolta Luis Rubialest, a szövetség szexuális botrányba keveredett elnökét azok után, hogy kijelentette: nem távozik posztjáról. 

A szövetség első embere, Luis Rubiales még Sydney-ben, a világbajnoki cím ünneplésének közepette szájon csókolta egyik játékosát, Jenni Hermosót, amelyből utólag hatalmas botrány kerekedett. A sportvezetőt többek között szexuális zaklatással vádolták tette miatt, főleg annak ismeretében, hogy Hermoso leszögezte: nem élvezte az esetet, de abban a pillanatban nem tudott mit csinálni. Rubialest felszólították a lemondásra, de a 46 éves elnök a szövetség gyűlésén elmondta: nem távozik posztjáról.

A válogatott szövetségi kapitánya, Jorge Vilda ezen kijelentés után megtapsolta a sportvezetőt, és mint kiderült, ezért nincs maradása a nemzeti csapat kispadján. 

Vilda később elmondta, természetesen helytelen volt Rubiales viselkedése, amelyet személyesen is elfogadhatatlannak tart, így nem amiatt tapsolt, mert egyetértett volna az azóta már felfüggesztett elnök kéretlen csókjával. Ezen magyarázatok viszont már nem változtattak a helyzeten, Vildát a szövetség kedden eltávolította posztjáról, és világbajnoki cím ide vagy oda, immár nem ő vezeti a női válogatottat. 

Rovatok