Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal sem jött össze a bravúr, az FTC lemarad a BL-csoportkörről a nőknél is

2023. szeptember 6., szerda 15:21

A Ferencváros tizenegyesekkel kikapott a női labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező bajnoki ágának első fordulójában, így eldőlt, nem juthat tovább – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a zöld-fehér együttes Vágó Fanny találatával a 14. percben vezetést szerzett az FC Kirjat Gat ellen, az izraeli együttes öt percre rá egyenlített. Egy óra játékidő elteltével tíz főre fogyatkozott a rivális, az eredmény azonban nem változott, így következett a hosszabbítás.

Ott Németh Diána a 112. percben ismét előnyhöz juttatta a magyar bajnokot, ám két perccel később a Kirjat Gat tizenegyespárbajra mentette az összecsapást. Ebben Csigi Eszter, Vágó és Nadja Sztanovics pontrúgását is hárította az izraeli csapat hálóőre, miközben a rivális nem hibázott, így Németh sikeres kísérlete is csak a 3–1-es vereséghez volt elég.

A harmadik helyért szombaton a házigazda román Universitatea Olimpia Cluj vagy a szlovák Spartak Myjava lesz a Ferencváros ellenfele, amely szerdai vereségével nem juthat tovább. A csoportból az első helyezett folytathatja.

A női BL-selejtezőben két fordulót rendeznek – idézte fel a Magyar Távirati Iroda.

Rovatok