Index Vakbarát Hírportál

Az olasz másodosztályba sem kell a szexuális zaklatásért elítélt csatár

2023. szeptember 6., szerda 11:09

Szurkolói felháborodás miatt visszatáncolt az U-válogatott spanyol csatár, Santi Mina szerződtetésétől a Sampdoria – jelentette a Faro de Vigo. A lap emlékeztet, a játékos tavaly négyéves börtönbüntetést kapott szexuális zaklatás miatt, ám fellebbezett az ítélet ellen, így Szaúd-Arábiában folytathatta a karrierjét…

A spanyol labdarúgásba a Valenciával berobbant Santi Minát még 2022 májusában ítélte négy év szabadságvesztésre egy madridi bíróság szexuális zaklatás miatt, ám fellebbezett, így nem kellett bevonulnia, az ügyét másodfokon jelenleg is vizsgálják. A vád szerint még 2017-ben erőszakolt meg egy nőt egy furgonban, akit az alacsonyabb ligákban szereplő cimborája, David Goldar csábított a járműhöz. Minára kilenc és fél éves szabadságvesztést kért a felperes ügyvédje, ám az erőszak tényét nem tudták bizonyítani, így végül zaklatás miatt ítélték el. Ezzel párhuzamosan Goldart a bíróság felmentette.

Ekkori klubja, a Celta Vigo igyekezett távol tartani nevét a botránytól, előbb felfüggesztette a játékost, majd Szaúd-Arábiába az al-Sababhoz adta kölcsön, majd onnan visszatérve idén augusztusban felbontotta Mina szerződését.

Sokáig úgy tűnt, a 26 éves csatár az olasz másodosztályban köt ki, az anyagi gondokkal küzdő Sampdoria vezetése ugyanis szerződést ajánlott az U-válogatott játékosnak, csakhogy a genovaiak az utolsó pillanatban kitáncoltak az egyezségből. Sajtóhírek szerint Mina esetleges szerződtetése széles körű felháborodást keltett a szurkolók körében, az igazgatótanács emiatt visszavonta az ajánlatát.

„Sosem kritizáltam a vezetőséget egyetlen átigazolás miatt sem, különösen úgy nem, hogy a futballistát még nem is láttam a pályán. De egy olyan játékos szerződtetése, akit már elítéltek a létező egyik legrosszabb bűncselekmény miatt, amit elkövethet egy ember, komoly hiba lett volna, még akkor is, ha jelenleg folyamatban van a fellebbezése” – idézték a klubikonnak számító Paolo Tuttino fiát, Christiant.

Rovatok