Index Vakbarát Hírportál

A szerb kapitány számára a magyarok önbizalma a legaggasztóbb

2023. szeptember 6., szerda 15:44

Dragan Sztojkovics, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint igazi rangadó lesz csütörtökön a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés.

„Tiszteljük a magyar csapatot, látjuk azt a fejlődést, ami végbement az elmúlt években. Igazi rangadó lesz” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón az 58 éves szakvezető, Dragan Sztojkovics, aki az Magyar Távirati Iroda érdeklődésére bővebben is beszélt a magyar válogatottról.

Amióta Rossi megérkezett, eredményes játékrendszert alkalmaz, de a leglátványosabb, hogy ennek nyomán önbizalma lett a csapatának. Ez az egyik fő jellemző, ami régen hiányzott a magyar futballból. Elhiszik a játékosok, hogy meglepetést okozhatnak. Emellett olyan meghatározó labdarúgók szerepelnek a nemzeti együttesben, mint Szoboszlai Dominik, Kerkez Milos vagy éppen Szalai Attila, előbbi vezéregyéniséggé vált, miközben a csapatszellem is kiemelkedő.

Sztojkovics arról is beszélt, hogy nagyon elégedett a háromnapos felkészüléssel, mert tanítványai motiváltan érkeztek az ópazovai edzőközpontba. Úgy vélte, kellően kielemezték mind a saját játékukat, mind az ellenfélét, így offenzív és defenzív szempontból is készen áll a szerb válogatott.

„Nagyon fontos, de nem kulcsfontosságú lesz a mérkőzés, mert utána még további 12 pontot lehet begyűjteni" – mondta a szakember, aki kiemelte a 100. válogatottságához közelítő Dusan Tadicsról, hogy még mindig ugyanazzal a motivációval ölti magára a címeres mezt, ami pedig nem könnyű ilyen hosszú pályafutás során.

A 99. válogatottságára készülő csapatkapitány ezzel kapcsolatban azt mondta, számára önmagában nem jelent sokat a centenárium, mert nem az számít, mennyit játszik valaki a válogatottban, hanem hogy mit tett a játékos a nemzeti együttesért.

Találkoztam Szalai Attilával, aki nagy nyomot hagyott Fenerbahcénál. Nagyon jó játékos, mindenki sajnálta, hogy elment

– beszélt a magyar védőről Tadics, aki éppen nyáron szerződött az isztambuli klubhoz. Így papíron néhány hétig csapattársak voltak, de nem játszottak együtt, mert Szalai végül a Hoffenheimhez távozott. A rutinos támadó megemlítette Szoboszlait is, szerinte liverpooli szereplése hatással lesz az egész magyar futballra.

Ön szerint mire megy a magyar válogatott az Eb-selejtezőkön?

  • 63099
    Az első két helyen zárva automatikusan kijutunk a 2024-es Eb-re!
  • 5803
    Pótselejtezőről jutunk ki a németországi viadalra.
  • 5375
    Sem egyenes ágon, sem pótselejtezőről nem jutunk ki...

Tadics szerint előzetesen is ez a két csapat tűnt a legerősebbnek a csoportban, az eddigi eredmények alapján ebben nincs változás. Leszögezte, a szerb válogatott most már szeretne végre kijutni a kontinensviadalra, amivel arra utalt, hogy legutóbb 2000-ben – még Jugoszláviaként – szerepelt Eb-n.

Most rajtunk a sor

– jelentette ki Tadics az Eb-ezüstérmes női röplabda-válogatott és a vb-elődöntős férfi kosárlabda-válogatott sikereire utalva.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA                     
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–0 5 7
2. Szerbia 3 2 1 5–1 4 7
3. Montenegró 3 1 1 1 1–2 –1 4
4. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2
5. Litvánia 3 1 2 1–5 –4 1

(MTI)

Rovatok