Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea legendája Szaúd-Arábiában kezdi el vezetőedzői pályafutását

2023. szeptember 7., csütörtök 10:56

Sajtóinformációk szerint John Terry, a Chelsea labdarúgócsapatának visszavonult legendája szóbeli megállapodást kötött a szaúdi al-Shababbal, és pályafutása során először vezetőedzőként dolgozhat egy klubnál.

A Sky Sports arról számolt be, hogy a 42 éves szakember megállapodott a szaúdi élvonalban szereplő al-Shabab csapatával, ennek értelmében pedig elvállalja pályafutása első vezetőedzői pozícióját. John Terry aktív karrierje jelentős részét a Chelsea-nél töltötte, majd az Aston Villa kötelékében intett búcsút a profi futballnak.

Aktív pályafutása során közel 500 mérkőzésen húzta magára a Chelsea mezét, mellyel többek között Bajnokok Ligáját nyert. Ami az edzősködést illeti, megszerezte az UEFA Pro licencet, majd a Chelsea akadémiáján kívül a Aston Villa és a Leicester csapatainál dolgozott másodedzőként. Ezek után lehet a szaúdi al-Shabab vezetőedzője. 

Érdekesség, hogy pályafutása során egyik legnagyobb riválisa és válogatottbeli társa, Steven Gerrard is éppen a Közel-Keleten edzősködik, a liverpooli legenda az al-Ettifaq csapatát irányítja. 

Rovatok