Index Vakbarát Hírportál

Újabb Messi-mágia, álomgól Ecuador ellen

2023. szeptember 8., péntek 09:15

Lionel Messi nemcsak Miamiban, hanem Buenos Airesben is varázsol. A hétszeres aranylabdás csütörtök este a Monumental Stadionban fantasztikus szabadrúgásgóllal csikarta ki Argentína 1–0-s győzelmét Ecuador ellen a világbajnoki selejtezőn.

Argentína a 78. percig 0–0-ra állt Ecuador ellen a Buenos Airesben rendezett világbajnoki selejtezőn.

De akkor jött Lionel Messi, és a hétszeres aranylabdás csodálatos gólt tekert 20 méteres szabadrúgásból a jobb felső sarokba:

Hernán Galindez, a vendégek kapusa meg sem tudott mozdulni.

Ez volt a dél-amerikai vb-selejtezők nyitánya. Messi 29. gólját szerezte vb-selejtezőn, ezzel beérte jóbarátját és egykori barcelonai klubtársát, az uruguayi Luis Suárezt

A szabadrúgást a Cristian Romero ellen elkövetett szabálytalanság előzte meg. 

A Monumental Stadiont zsúfolásig megtöltötte a 83 000 néző. A hazaiak végig óriási fölényben játszottak, de sokáig nem tudták feltörni az ecuadori reteszt. Messi azonban ezúttal is kéznél volt.

Nagyon jó csapat ellen játszottunk – mondta a csapatkapitány, az Inter Miami légiósa. – Argentínát mindenki le akarja győzni, és ez most, hogy világbajnokok vagyunk, kiváltképp így van. Egy percre sem lazíthatunk, mindig javulnunk kell.

Argentína veretlenségi sorozata a dél-amerikai vb-selejtezőkön immár 22 meccset számlál, legutóbb 2017-ben kaptak ki, Bolíviától. Kedden éppen Bolívia lesz a következő ellenfél, La Pazban, 4000 méteres tengerszint feletti magasságban. További selejtezők csütörtökről: Paraguay–Peru 0–0, Kolumbia–Venezuela 1–0.

(Borítókép: Lionel Messi az Argentína–Ecuador-mérkőzésen 2023. szeptember 7-én. Fotó: Gustavo Ortiz / Jam Media / Getty Images)

Rovatok