Index Vakbarát Hírportál

Neymar megelőzte Pelét, legalábbis egyvalamiben

2023. szeptember 9., szombat 07:23 | aznap frissítve

Neymar immár a brazil labdarúgó-válogatott leggólerősebb játékosa. A szaúdi al-Hilal csatára a Brazília–Bolívia világbajnoki selejtezőmérkőzésen két gólt rúgott, és ezzel már 79-nél tart a válogatottban. Eddig Pelével holtversenyben, 77 góllal volt a legeredményesebb, most már egyedül csúcstartó.

A Brazília–Bolívia vb-selejtezőt Belém városában játszották. A házigazdák gólszerzői Rodrygo (2), Raphinha és Neymar (2) voltak. Neymar a 61. és a 93. percben talált be élete 125. válogatott mérkőzésén. Lehetett volna három is az a kettő, de a 17. percben Neymar tizenegyesét kivédte Billy Viscarra, a bolíviai kapus. 

Neymar első gólja 3:30-nél, a második 4:20-nél

Egyes számítások szerint Pelé 114 válogatott mérkőzésén 95 gólt szerzett, a FIFA azonban nem ismeri el hivatalosnak a klubok ellen vívott barátságos találkozókat. 

A 31 éves Neymar legutóbb tavaly december 9-én, a Horvátország ellen büntetőpárbajban elvesztett világbajnoki negyeddöntőn játszott a brazil válogatottban. 

A másik, pénteki dél-amerikai vb-selejtezőn Uruguay a „nagy öregek”, Luis Suárez és Edinson Cavani nélkül 3–1-re verte Chilét De la Cruz (2) és Valverde góljaival. Marcelo Bielsa debütálása tehát sikeres volt a szövetségi kapitányi poszton.

Rovatok