Index Vakbarát Hírportál

Egyelőre nem tér vissza Manchesterbe a bántalmazással vádolt brazil

2023. szeptember 10., vasárnap 14:40

Egyelőre nem áll újból edzésbe Antony, a Manchester United brazil válogatott szélsője. A futballista mindezt hivatalos közleményben jelentette be, jelezve, klubjával arra jutottak, jelen körülmények között az lesz a legjobb, ha a társak érdekében szünetet tart. A játékost júniusban jelentette fel a volt barátnője bántalmazás miatt, az ügy azonban csak múlt héten kapott nagyobb visszhangot, miután a nő az egyik brazil bulvárlapnak interjút adott az állítólagos történésekről.

Mint arról beszámoltunk, halálos fenyegetésekről, késsel és üveggel okozott fizikai bántalmazásról vallott a brazil UOL című lapnak adott interjúban Gabriela Cavallin, a Manchester Unitedban futballozó Antony korábbi barátnője. A 23 esztendős nő még júniusban jelentette fel a brazil szélsőt, akivel szemben négyrendbeli erőszak a vád.

A játékost az interjú után kitették a brazil labdarúgó-válogatott keretéből, míg klubjánál jelezték, tudnak az Antony ellen felhozott vádakról és az ellene folyó nyomozásról. Mivel a szélső végül nem lépett pályára a brazil válogatottban, így neki is hétfőre kellett volna visszatérnie a United edzőközpontjába, hogy ismét megkezdje az edzéseket azokkal a kerettagokkal együtt, akik válogatottbeli kötelezettségek híján néhány nap szabadságot kaptak a hét második felére. A labdarúgó friss közleménye szerint ez az, ami nem fog megtörténni mégsem...

Megegyeztünk a Manchester Uniteddal, hogy szünetet tartok, amíg az ellenem felhozott vádakkal kell foglalkoznom. Ez közös döntés annak érdekében, hogy elkerüljük a csapattársaim figyelmének elterelését és a klub számára felesleges vitákat. Szeretném megismételni, ártatlan vagyok az ellenem felhozott vádakban, és annak érdekében, hogy az igazság kiderüljön, teljes mértékben együttműködök a hatóságokkal. Alig várom, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek a játékhoz

– olvasható Antony közleménye, aki az első pillanattól fogva tagadja az ellene felhozott vádakat.

„Klubként elítélünk mindenféle erőszakos bűncselekményt és bántalmazást. Elismerjük annak fontosságát, hogy meg kell védenünk mindazokat, akiknek hasonló helyzetben volt részük, és tudjuk, hogy ezek a vádak súlyos hatással lehetnek a visszaélések átélőire” – fogalmaz a United közleménye azzal kapcsolatban, miért döntöttek a klubnál úgy, egyelőre nem rendelik vissza a játékost, időt hagyva neki arra, hogy megpróbálja tisztázni magát.

Az angol sajtó felidézte, az elmúlt hónapokban nem Antony az első, akivel szemben erőszakos tettek vádja miatt nyomozás zajlik a United futballistái közül. A szeptember elsején a spanyol Getaféhoz kölcsönadott Mason Greenwood ellen tavasszal zárult le a nyomozás, miután 2022-ben az angol csatár volt barátnője nemi erőszak kísérletével, kényszerítő magatartással és testi sértéssel gyanúsította meg, állításait alátámasztandó pedig több videót és hangfelvételt is megosztott a közösségi médiában. A Greenwood elleni eljárást az után szüntették meg, hogy az úgy legfőbb tanúi „visszavonták együttműködésüket a hatósággal”, így a manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint megszűnt az esélye annak, hogy bizonyítani tudják az ellene felhozott vádak megalapozottságát.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok