Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő kapushiba után lőtt gólt Sallói Dániel Messi csapatának

2023. szeptember 10., vasárnap 08:01

Sokáig emlékezetes gólt szerzett Sallói Dániel, a Sporting Kansas City magyar válogatott támadója az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján az Inter Miami ellen. Más kérdés, hogy a Lionel Messit a dél-amerikai vb-selejtezők miatt nélkülöző házigazda végül így is nyert az SKC ellen.

Ugyan Lionel Messi nélkül lépett pályára, így is akadt korábban Európában klasszisnak számító játékos az Inter Miamiban a Sporting Kansas City elleni bajnokin. Csakhogy nem a kapusposzton – és Drake Callenderről hamar kiderült, mi lehet annak az oka, hogy odahaza sem tartják kiemelkedő tehetségnek. A 25 esztendős kapus ugyanis rútul kiejtette a labdát egy jó 26-27 méterről érkező átlövési kísérlet után, a leshatáron ólálkodó Sallói Dániel pedig köszönte szépen, a 9. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapatnak a kipattanóból...

A négyszeres magyar válogatott támadó a 28. bajnokiján hetedszer volt eredményes (négy gólpassz mellett) ebben az idényben. Nem mellékesen már ötmeccses sorozatnál tart, mely során mindegyik találkozóján legalább egy kanadai pontot jegyzett.

A folytatás aztán már sokkal inkább az Inter szájíze szerint alakult: a házigazda Leonardo Campana duplájával még az első félidő vége előtt fordított, majd szünet után nem sokkal Facundo Farias találatával 3–1-es előnyre tett szert. A hajrá kezdetén Alan Pulido még szépített a kansasiektől, de a pontszerzés nem jött össze a vendégeknek.

LABDARÚGÁS, MLS
Inter Miami–Sporting Kansas City 3–2 (2–1)

Rovatok