Index Vakbarát Hírportál

Rendhagyó okból nem igazolt a német élvonalba az egyik Dárdai fiú

2023. szeptember 11., hétfő 14:46

Német sajtóhírek szerint a legkisebb Dárdai fiú, Dárdai Bence nyáron kis híján a német élvonalba igazolt a másodosztályú Hertha Berlintől. A Bild szerint a 17 éves támadó már a személyes feltételeket illetően is megállapodott a Borussia Mönchengadbachkal, ám végül az aláírás előtt nem sokkal meggondolta magát.

A lap állítása szerint az U18-as német válogatott játékost édesanyja, Mónika győzte meg arról, egyelőre ne igazoljon el Berlinből, ahol édesapja, Dárdai Pál irányítása alatt, két fivérével, Palkóval és Mártonnal egy csapatban futballozhat az idényben.

Dárdai Bencét egyébként nyáron az olasz rekordbajnok Juventusszal is összeboronálták, a torinói gárdánál azonban elsősorban a tartalékoknál számítottak volna rá, így sportszakmailag kevésbé volt vonzó lehetőség.

Érdekesség, hogy a Bild szerint Bence mellett a középső testvért, Mártont is hívta élvonalbeli csapat. A 21 éves, bal lábas középhátvédet a Vfl Bochum szerette volna megszerezni nyáron, de végül ő is maradt a Herthában.

Az előző idény végén kiesett fővárosi csapat keretében nagy volt a jövés-menés nyáron, összesen 16 játékost értékesített vagy adott kölcsön a klub, miközben tizenkét új játékost szerződtetett.

A kék-fehérek számára a másodosztályú szezon sem indult valami fényesen, a Dárdai Pál vezette alakulat öt forduló után egy győzelemmel és négy vereséggel a 17., utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Rovatok