Index Vakbarát Hírportál

Willi Orbán megsérült a csehek elleni felkészülési mérkőzésen

2023. szeptember 11., hétfő 09:18

Fájlalta a lábát, ezért kellett a Magyarország–Csehország felkészülési mérkőzés 60. percében lecserélni a magyar labdarúgó-válogatott védelmének oszlopát, Willi Orbánt. Minderről a csapat másik védője, Szalai Attila beszélt a lefújást követően. A meccs utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi is megerősítette, kényszerű volt a változtatás a védelemben, amit követően néhány pillanattal később egyenlítettek a vendégek.

Nem alakult felhőtlenül a Csehország ellen megvívott, 1–1-es döntetlent hozó felkészülési mérkőzés Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint az RB Leipzigben légióskodó Willi Orbán számára, utóbbi ugyanis megsérült és a meccs 60. percében kényszerűségből le kellett cserélni.

Muszáj volt cserélni a védelemben, nem akartunk kockáztatni, ez után kissé elveszítettük az önbizalmunkat és kaptunk egy gólt

– idézte Rossit a Magyar Labdarúgó-szövetség Twitter-oldala a lefújást követően.

A találkozót követően Szalai Attila, Orbán védőtársa beszélt bővebben is a történtekről.

Fájdalmat érzett a lábában, ezért kellett lecserélni

– mondta a Hoffenheim játékosa csapattársáról.

A cserét követően alig két perc telt el, és egyenlítettek a csehek. Játékosaink meccs utáni értékeléseiből arra következtetni, a találat előtt bakizó Lang Ádámot és a teljes védelmet ideiglenesen megzavarta Orbán kiválása.

Arról egyelőre nem tudni, mennyire komoly a probléma, Lipcsében mindenesetre aggódhatnak, ugyanis az RB Leipzig a hétvégi válogatottmérkőzéseken már elvesztett egy alapembert, a spanyol válogatott Dani Olmo térdrándulás miatt kényszerül kihagyni 7-10 napot.

LABDARÚGÁS
NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Csehország 1–1 (Sallai 52., ill. Jurecka 63.)

Rovatok