Index Vakbarát Hírportál

Messi nélkül sem hibáztak az argentinok, Brazília az utolsó pillanatban döntött

2023. szeptember 13., szerda 09:23

A Lionel Messi nélkül felálló világbajnok argentinok 3–0-ra győztek Bolívia válogatottja ellen La Pazban, míg Brazília sem hibázott a 2026-os labdarúgó-vb dél-amerikai selejtezősorozatának második fordulójában.

A brazilok is idegenben gyűjtötték be újabb három pontjukat, de nekik nehezebben jött össze a siker a peruiakkal szemben, Marquinhos a 90. percben döntötte el a limai összecsapást. Korábban a Tottenham támadója, Richarlison kétszer a kapuba talált, de mindkét gólt érvénytelenítette a videobíró leshelyzet miatt. 

Ami pedig az argentinokat illeti, a Lionel Messit nélkülöző válogatottnak Bolívia sem jelentett akadályt. A hétszeres aranylabdás klasszis nélkül is rendkívül erős összeállításban pályára lépő argentinok 30 perc után megszerezték a vezetést Enzo Fernandez révén, majd a félidőig megduplázták előnyüket Nicolas Tagliafico góljával. Mindkét argentin találatot Ángel Di María készítette elő. 

A második játékrészben Nicolas Gonzalez állította be a végeredményt, Argentína pedig magabiztos győzelemmel szerezte meg a három pontot. 

A játéknap további mérkőzésein Ecuador 2–1-re legyőzte Uruguayt, Chile gól nélküli döntetlent játszott Kolumbiával, míg Venezuela egy góllal bizonyult jobbnak Paraguay válogatottjánál. 

Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.

A dél-amerikai kontinens tíz csapatából hat jut ki egyenes ágon a vb-re, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vívhat. A 48 válogatottat felvonultató világbajnokság társházigazdája az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesz három év múlva.

Az állás: 1. Brazília 6 pont (6–1), 2. Argentína 6 (40), 3. Kolumbia 4, 4. Uruguay 3 (43), 5. Venezuela 3 (11), 6. Paraguay és Peru 1 (01), 8. Chile 1 (13), 9. Ecuador 0 (22), 10. Bolívia 0 (18)

Rovatok