Index Vakbarát Hírportál

A Juventus már a fizetést sem utalja a doppinggal megbukott világbajnokának

2023. szeptember 13., szerda 13:15

Paul Pogba, az olasz labdarúgó-élvonalban (Serie A) szereplő Juventus középpályása a hírek szerint megbukott egy doppingteszten, most pedig csapata bejelentette, hogy mérlegeli a helyzetet, addig viszont megvonja játékosától a fizetését.

A hírek szerint a francia világbajnok labdarúgó még augusztusban produkálhatott pozitív doppingtesztet, méghozzá egy olyan bajnoki mérkőzés után, melyet a kispadról nézett végig. Az Udinese elleni bajnoki találkozó után vitték Pogbát véletlenszerű doppingtesztre, az eredmények pedig megnövekedett tesztoszteronszintet mutattak ki. 

Az olasz doppingellenes ügynökség hétfői közlése szerint Paul Pogba játékjogát azonnal felfüggesztették a történtek miatt, egyelőre csak ideiglenesen. Ha a B próba is igazolja a tiltott szer használatát, akár négyéves eltiltást is kaphat a futballista. Ezzel egy időben klubcsapata, a Juventus mérlegeli a helyzetet, addig viszont nem utalja játékosa számára a bérét, tehát fizetésmegvonással sújtja. 

Pogba mindent tagad, sokan kiállnak mellette

„Valamennyien támogatjuk Pault. Ő nagyon közeli barát, a családunk része – nyilatkozott Coman, a Bayern München futballistája a németek elleni barátságos mérkőzést követően a L’Equipe című lapnak. – Mindannyian ismerjük őt, ezért ha valami ilyesmi történik vele, egy pillanatig sem juthat eszünkbe, hogy szándékosan csinálta volna.” 

Természetesen meglepődtem, ahogy a válogatottnál mindenki. Már volt vele egy rövid üzenetváltásom. Nem tudom, hogyan és miért került a tiltott szer a szervezetébe, de támogatom őt. Megvan az ereje és az egyénisége, hogy átvészeljen egy ilyen nehéz helyzetet

– mondta az esetről Didier Deschamps, akinek az irányításával Pogba 2018-ban világbajnokságot nyert. 

A Gazzetta dello Sport információi szerint Pogba egy amerikai szakember felügyelete mellett szedett étrend-kiegészítő tablettákat anélkül, hogy konzultált volna a Juventus orvosaival. 

Rovatok