Index Vakbarát Hírportál

A németek már tudják, kit szeretnének szövetségi kapitánynak

2023. szeptember 14., csütörtök 13:26

A német labdarúgó-válogatott éléről vasárnap menesztették Hansi Flick szövetségi kapitányt a sorozatos, rendkívül rossz eredmények miatt. Az utolsó szög a koporsóban a japánoktól elszenvedett vereség volt, mely után elkezdődött a következő vezetőedző keresése. Most úgy néz ki, megvan, ki lesz az utód.

A Japán elleni 1–4-es vereséget követően nem volt maradása Hansi Flicknek a német válogatott kispadján, a szövetség azonnali hatállyal menesztette posztjáról. A DFB ugyanakkor leszögezte, a legrövidebb időn – tehát három héten – belül szeretné kinevezni az új vezetőedzőt, hogy a csapat nyugodtan folytathassa felkészülését a jövő nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. 

Rudi Völler, a válogatott csapatigazgatója és egyben megbízott szövetségi kapitánya már felvette a kapcsolatot több szakemberrel, de az első számú jelölt a Bayern München korábbi trénere, Julian Nagelsmann, mivel a szövetség mindenképpen őt szeretné a posztra. Ennek érdekében a DFB megkereste a bajor rekordbajnok vezetőit, mondják el, mi a véleményük a fiatal szakemberről, továbbá alkalmasnak tartják-e a szövetségi kapitányi pozíció betöltésére. 

Mint ismert, Nagelsmannt tavasszal menesztette a Bayern München, helyét pedig Thomas Tuchel vette át, Lőw Zsolttal az edzői csapatában. Azt is fontos hozzátenni: attól függetlenül, hogy Nagelsmann már nem a Bayern edzője, csak a munkavégzés alól mentették fel – tehát azóta is kapja havonta a fizetését –, annak érdekében, hogy ne kelljen kifizetni számára a 2026-ig szóló szerződése teljes bérét.

Ennek értelmében ha Nagelsmann a német válogatott szövetségi kapitánya lesz, úgy a szövetségnek kell átvállalnia a szakember hatalmas fizetését. 

A Bayern München még kompenzálni sem szeretne, ha valóban a nemzeti csapatnál kötne ki korábbi edzője, mindenesetre a bajorok jóváhagyása és feltétele megérkezett a DFB döntéshozóihoz.

Rovatok