Index Vakbarát Hírportál

„Ronaldo, takarodj!” – betelt a pohár, tüntettek a szurkolók

2023. szeptember 14., csütörtök 06:23

Nem tűrik tovább a Valladolid szurkolói a klub mélyrepülését a spanyol futball második vonalában, az 5. fordulóban az Elche elleni 1–1 után kivonultak a klubház elé, és követelték a többségi tulajdonos Ronaldo Luis Nazário de Lima távozását. A Valladolid a 18., kieső helyen áll, miközben a brazil Cruzeiro, amelynek ugyancsak Ronaldo a tulajdonosa, nyolc mérkőzés óta nyeretlen. A drukkerek ott is fellázadtak.

Ronaldo, minden idők egyik legnagyszerűbb labdarúgója, a kétszeres világbajnok és aranylabdás, 96-szoros brazil válogatott legenda azonban sportvezetőként és befektetőként nem tartozik a legszerencsésebbek közé.

2018 szeptemberében 30 millió euróért megvásárolta a Real Valladolid 51 százalékos tulajdonrészét, az együttes akkor a spanyol élvonalban, a La Ligában szerepelt. Szűzbeszédében a klub felvirágoztatását ígérte, ehhez képest jelenleg a 18. helyen kullog a csapat, a másodosztályban. Először akkor lázadtak fel ellene a szurkolók, amikor tavaly megváltoztatta a klub címerét, másodszor pedig most mentek ki tüntetni a klubház elé, amikor az Elchével ikszelt a csapat, és öt forduló után a lehetséges 15-ből 5 ponttal a 18. helyre csúszott a tabellán.

„Ronaldo, vete yá!”, azaz „Ronaldo, takarodj!”, ez állt a transzparenseken.

Olyan táblákat is hordoztak, amelyeken ez volt olvasható:

„Öt éve csak hazudozol nekünk. Már a szakadék szélén tántorog a csapat, elég volt!”

Megjegyzendő, hogy már azt sem vették jó néven Valladolidban, amikor Ronaldo 2021-ben 70 millió eurót fektetett be a brazil Cruzeiróba, és szerzett ezzel 90 százalékos tulajdoni hányadot a klubban, amellyel az 1993–1994-es idényben berobbant az élvonalba, és 34 meccsen 34 gólt szerzett. Mindezt úgy értelmezték, hogy Ronaldót már nem érdekli a Valladolid sorsa, és a spanyol egylet már csak púp a hátán. Amúgy már a Cruzeiro szurkolói is Ronaldo távozását követelik.

Ronaldo sajátos hintapolitikát folytat a két klubja között. Paulo Pezzolanót, a Cruzeiro edzőjét, miután megbukott a brazil klubnál, átirányította a Valladolid élére… Pezzolano az Elche elleni iksz után hajnali egykor kiment a Zorrilla Stadion elé, és megpróbálta megmagyarázni a feldühödött szurkolóknak, mi is történik a klubnál.

A jelek szerint nemigen járt sikerrel.

Rovatok