Index Vakbarát Hírportál

Ezzel a testrésszel nem szoktak gólt szerezni, Benzemának most sikerült!

2023. szeptember 15., péntek 08:53

Karim Benzema profi pályafutása során lőtt már majdnem ötszáz gólt, de ezzel a testrészével, a térdével mostanáig még nem vette be az ellenfél kapuját. Csütörtökön megszerezte az első „térdes” gólját a szaúdi al-Ittihad 35 éves centere, és ez győztes gól is volt az al-Akhud elleni meccsen, amivel csapata a tabella élére ugrott.

A hivatalos adatok szerint profi karrierjében 441 gólnál tart Karim Benzema, az al-Ittihad 35 éves, aranylabdás csatára. A térdével azonban mind ez ideig nem tudott a hálóba találni, egészen csütörtökig, amikor ő szerezte csapata, az al-Ittihad egyetlen gólját az al-Akhud elleni bajnokin.

A 72. percben történt, hogy labdát kapott a tizenhatoson belül Camarától, átvette, de a védő, al-Rubai belepiszkált, ezért a labda felpattant. Benzema azonban nem jött zavarba, és a térdével a hálóba segítette.

Ezzel nyert 1–0-ra az al-Ittihad, amely három pont előnnyel vezeti a táblázatot, de egy meccsel többet játszott, mint a második helyen álló al-Hilal, amelytől az előző fordulóban 4–3-ra kikapott.

Benzema simán rúghatott volna még egy gólt a hajrában, de amikor már éppen kicselezte volna a kapust, Paulo Vitort. Megmagyarázhatatlan módon megbotlott és összeesett. Szinte komikus jelenet volt:

Más kérdés, hogy Benzema nagy valószínűséggel lesen kapta a labdát.

Rovatok