Index Vakbarát Hírportál

A magyar kormány eldöntötte, ki a jobb: Messi vagy Ronaldo?

2023. szeptember 16., szombat 06:12

A kormány tagjai egy TikTok-videóban beszéltek arról, hogy Lionel Messit vagy Cristiano Ronaldót tartják-e jobb focistának.

A videót Orbán Viktor TikTok-oldalára töltötték fel. A felvételen több miniszter is válaszolt arra a kérdésre, hogy melyik focistát tartják jobbnak, és elég egyhangú volt a véleményük a kérdésben:

a szavazáson Messi 9–1-re legyőzte Ronaldót.

Egyedül Varga Mihály pénzügyminiszter mondta azt, hogy a portugál labdarúgót tartja jobbnak. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója különutasként a holland legenda, Ruud van Nistelrooy nevét mondta be, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig Szoboszlai Dominik nevét válaszolta.

Maga Orbán Viktor egyébiránt úgy fogalmazott:  „Ha emberekről van szó, Ronaldo. Ha földönkívüliek is számítanak, akkor Messi”. A miniszterelnök egyébiránt tavaly év végén, a vb-döntő után is azt írta, hogy szerinte az argentin klasszis a legnagyobb játékos.

Orbán Viktor ezenkívül ugyancsak megemlítette Szoboszlai Dominikot, akiről korábban azt mondta, hogy ő a „főnök.

Szoboszlai a király, de Willi Orbán nélkül nem működik az udvartartás

– fűzte hozzá a magyar válogatottra utalva.   

A videó nagy hiányzója a fociimádó kormánytagok közül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, de ő valószínűleg épp külföldön volt. 

Rovatok