Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott támadó úgy lövi a 11-eseket, mint még senki a tengeren túl

2023. szeptember 17., vasárnap 09:52

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union hazai környezetben a magyar válogatott futballista góljának is köszönhetően 2–2-es döntetlent játszott a Keleti főcsoportban éllovas Cincinnati csapatával az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi fordulójában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A korábbi kispesti futballista a 37. percben a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette. Gazdagnak ebben az idényben ez már a 10. sikeres 11-ese volt, ami rekord az MLS történetében.

A philadelphiaiak Gazdag büntetőjével már 2–0-ra vezettek a meccsen, a Cincinnati innen tudott visszakapaszkodni és pontot menteni a második félidőben szerzett találatokkal.

Egyébként az Union első, José Martínez által a 23. percben szerzett gólja is megér egy misét – vagy legalább egy lejátszást –, annyira jól eltalált löket volt. Más kérdés, hogy a vendégvédők eléggé bealudtak a lövés előtti passznál.

 Gazdagék legutóbbi három meccsükből csak egyet nyertek meg, de így is a negyedik – biztos playoffot érő – helyen állnak keleten.

A rájátszás szempontjából fontos meccset nyert a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City, amely 1–0-ra győzött közvetlen riválisa, a Minnesota vendégeként – emelte ki az MTI.

LABDARÚGÁS, MLS
Philadelphia Union–Cincinnati 2–2 (2–0)
Minnesota United–Sporting KC 0–1 (0–0)

(MTI/Index)

Rovatok