Index Vakbarát Hírportál

Mesterhármast lőtt a volt NB I-es csatár, másodszor nyert a Hertha

2023. szeptember 17., vasárnap 15:30

A volt NB I-es csatár, Haris Tabakovic triplája után megszerezte idénybeli második győzelmét a Dárdai Pál vezette Hertha Berlin a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

A tabella alapján kiesési rangadó várt Berlinben a Herthára, a fordulót megelőzően a 17., utolsó előtti helyen álló Dárdai-csapat ugyanis a fordulót a 16. pozícióban kezdő Eintracht Braunschweiget fogadta hazai pályán.

A kék-fehérek az első percektől kezdve mezőnyfölényben futballoztak, Haris Tabakovic fejesével pedig félórányi játékot követően meg is szerezték a vezetést – ez az előny azonban alig két percig és a VAR-szoba jelzéséig élt csak, utána les miatt visszavonták a gólt.

Nem örülhetett sokáig a vendégcsapat, a 38. percben ugyanis ismét gólt tudott szerezni az NB I-ben a DVSC-t és a DVTK-t is megjárt csatár, ezt a találatot pedig már nem volt miért elvenni (1–0). Tabakovic ráadásul a szünet előtt még egy tizenegyest is értékesített, így félidőben 2–0 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után Tabakovic harmadszor is betalált, ezzel pontot téve a meccs érdemi része végére.

A mérkőzés krónikáihoz tartozik, hogy a 40. percben a magyar felnőttválogatott Dárdai Palkót kényszerűségből le kellett cserélni, a helyét öccse, a 17 éves Dárdai Bence vette át, aki ezt követően már végigjátszotta a találkozót. A középső fivér, Márton kezdőként 69 percet kapott, apja 2–0-s előnynél cserélte le őt.

A győzelme ellenére is a mezőny második felében tanyázó berlini klub igencsak hektikus hónapjainak történéseit az alábbi cikkünkben gyűjtöttük össze.

LABDARÚGÁS, 2. BUNDESLIGA
Hertha BSC–Eintracht Braunschweig 3–0 (2–0)

Rovatok