Index Vakbarát Hírportál

A mumus megint lecsapott: Kerkez Milosék megtréfálták a Chelsea-t

2023. szeptember 17., vasárnap 16:58

Ismét pontokat hullajtott a Mauricio Pochettino vezette Chelsea, miután a londoni együttes csupán 0–0-s döntetlent ért el a Kerkez Milossal felálló Bournemouth otthonában.

Mondhatni mumusához érkezett a Chelsea, hiszen bármennyivel is kisebb klubnak számít Angliában, a Bournemouth a legutóbbi öt találkozásukból hármat is megnyert, miközben csak egyszer kapott ki.

A déli partiak ezúttal is kemény diónak bizonyultak a londoni rivális számára: a Chelsea hiába birtokolta többet a labdát, és alakított ki az első félidőben jóval több helyzetet vendéglátójánál, gólt szerezni a szünetig nem tudott. A második félidőben aztán már a helyzetkialakításban sem volt olyan egyértelmű a londoniak dominanciája, noha a 49. percben Raheem Sterling szabadrúgása után a kapufáról kipattanó labdát a hálóba juttatta a lesen helyezkedő Levi Colwill. A hajrá kezdetén a Bournemouth villant, a csereként beállt Justin Kluivert cselei után Dominic Solanke járt közel ahhoz, hogy meglepje Rob Sánchez kapust.

Az utolsó percekben aztán Netótól is kellett egy bravúr, Raheem Sterling jobbról érkező centerezése után a csereember, Cole Palmer kapáslövésébe kapott bele remek reflexmozdulattal a brazil hálóőr – ezzel megőrizve a gól nélküli döntetlent.

Kerkez Milos a Bournemouthban lejátszott ötödik bajnokiján is kezdő volt. Több veszélyes elfutása is akadt a bal szélen, míg a 62. percben Raheem Sterling lerántásáért kapott egy sárga lapot. Edzője a 73. percben cserélte le.

A Bournemouth idénybeli harmadik döntetlenjét érte el, és három ponttal a 15. helyen áll a tabellán, míg a Chelsea mindössze egy pozícióval tanyázik előrébb, öt ponttal – mindössze – a 14. a Premier League-ben.

A Chelsea az 1995–1996-os évad kezdete, azaz 28 éve nem lőtt ilyen kevés gólt a Premier League első öt fordulójában (5), és sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
Bournemouth–Chelsea 0–0

Rovatok