Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai lábai előtt a brit sajtó: „Csodálatos futballista!”

2023. szeptember 17., vasárnap 11:45

Úgy tűnik, Szoboszlai Dominik végképp meghódította az angol újságírókat. Remek a sajtója a Liverpool magyar középpályásának, a Wolverhamptonban aratott 3–1-es győzelem után pedig a thisisanfield.com honlap nemes egyszerűséggel csak ezzel a két szóval jellemezte válogatottunk csapatkapitányát: csodálatos futballista! Azért bírálatot is kapott, méghozzá a Liverpool.com honlaptól.

Igaz, hogy a Molineux-ban aratott 31-es győzelemhez Szoboszlai Dominik nem tett hozzá sem gólt, sem gólpasszt, mégis nagyszerű osztályzatokat kapott a brit médiától, egy kivételtől eltekintve. Íme:

Thisisanfield.com: 7. Kevés játékos volt lenyűgözőbb az első öt fordulóban Szoboszlai Dominiknál. Igaz, hogy szombaton gyengén kezdett, de szünet után meghatározóvá erősödött a középpályán. Kezdetben többször elpasszolta magát, de a második félidőben hátravont szerepkörben is rányomta a bélyegét a meccsre. Csodálatos futballista!

Eurosport.com: 8. (Nincs egyéni értékelés)

Onefootball.com: 7. Az első félidőben a leginkább góllal kecsegtető liverpooli lövés az övé volt, egy védő lábában akadt el a labda. A második félidőben a 6-os poszton játszott, és nyugalmat, stabilitást kölcsönzött a középpályának. 

101greatgoals.com: 7. Az első 45 perc Szoboszlai leggyengébb félideje volt liverpooli mezben, nem sikerültek a passzai, de a második játékrészben már nevéhez méltóan dominált, ő diktálta a tempót, még úgy is, hogy kissé hátrébb játszott.

Liverpoolecho.co.uk: 8.Túl sokszor eladta a labdát a meccs elején, de a második félidőben rátalált a nagyon várt agresszivitására, és egy csapásra céltudatossá vált a Vörösök játéka. Ezen a meccsen is magára vállalta a felelősséget, és hátára vette a csapatot, amikor nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna.

Sportskeeda.com: 6. Már az első félidőben is ő diktálta csapata tempóját, amikor pedig kétszer eladta a labdát az elején. Utána feljavult, és kulcsszerepe volt a fordításban.

Skysports.com: 6. (Nincs szöveges értékelés.)

Liverpool.com: 5. Egészen más arcát mutatta, mint az első négy fordulóban, amihez pedig már hozzászoktunk. Nem tudta megtartani a labdát. Később feljavult, de ő ennél sokkal jobb játékra lesz képes a jövőben.

BBC.com: 7,95. A közszolgálati orgánum a második legmagasabb osztályzatot adta Szoboszlainak Andy Robertson (8,15) után és Mohamed Szalah (7,86) előtt.

Tribuna.com: 7. (Nincs szóbeli értékelés.)

Sofascore.com: 7,1. (Nincs szóbeli értékelés.)

Goal.com: 6. Ingatag kezdés, két labdaeladás, de a minősége egyértelmű, és ő volt a fordítás motorja a második félidőben. (Egyedül Szalah kapott 6-osnál jobb osztályzatot, egy 8-ast.)

Thailand.postsen.com: 8. Kiemelkedő a második félidőben, fogalmaz a thaiföldi honlap. Szoboszlai a liverpooli középpálya szíve és lelke, ő szervezi a játékot. Megannyi remek pillanata volt. 

Whoscored.com: 7,14. Szoboszlaié a harmadik legjobb érdemjegy Szalah és Robertson után. Robertsonnal együtt továbbra is ő az, aki egyetlen pillanatot sem hagyott ki a bajnokságban. 

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a Wolverhampton Wanderers–Liverpool mérkőzés után 2023. szeptember 16-án. Fotó: Bradley Collyer / PA Images / Getty Images)

Rovatok