Index Vakbarát Hírportál

Távozik az MTK-tól Futács Márkó

2023. szeptember 18., hétfő 13:20

Másfél év után távozik az MTK Budapest kötelékéből a háromszoros felnőttválogatott csatár, Futács Márkó. A 33 esztendős játékos a jelenlegi NB I-es idényben egy meccsen sem lépett pályára a kék-fehéreknél.

Az MTK hivatalos Facebook-oldala jelentette be a döntést, mely szerint a felek közös megegyezéssel felbontották Futács Márkó szerződését a Hungária körúton. A 33 éves futballista így szabadon igazolhatóvá vált. 

A játékos a jelenlegi idényben nem kapott lehetőséget, és az előző, NB II-es idényben sem számított alapembernek, sérülések miatt mindössze 16 bajnokin vetették be, noha ezeken kilenc gólt is hozzátett a közöshöz. 

Futács 2022 januárjában az Olimpija Ljubljanától érkezett a kék-fehérekhez, az MTK-ban az első és másodosztályt is tekintetbe véve összesen 32 tétmeccsen lépett pályára, és összesen 18 gólt szerzett. 

A játékos korábban idehaza a Fehérvár, a DVTK és a Zalaegerszeg futballistája is volt, míg légiósként Angliában a Leicester Citynél, a Pourtsmouthnál és a Blackpoolnál, Németországban a Werder Bremennél és az Ingolstadtnál próbálhatta ki magát, Horvátországot és Törökországot is megjárva. 

A magyar válogatottban 2014-ben Pintér Attila kezei alatt debütált Finnország ellen, majd a Kazahsztán és az Albánia elleni felkészülési mérkőzéseken kapott még játékperceket. 

Rovatok