Index Vakbarát Hírportál

Máris áll a bál az angol csatár miatt Spanyolországban

2023. szeptember 18., hétfő 11:27

Mason Greenwood miatt várhat súlyos büntetés az Osasunára Spanyolországban. A bántalmazási ügye óta először pályára lépő angol csatárt a Getafe elleni bajnokin igencsak illetlen módon, halálát kívánva „üdvözölte” a vendégtábor. Az Osasuna vezetőedzője szerint bár nem volt szép, amit drukkereik műveltek, mindez csak válasz volt a hazai tábor tagjainak gúnyolódására.

„Greenwood, dögölj meg!” – énekelték az Osasuna-drukkerek a Getafe ellen 3–2-re elbukott bajnoki hajrájában. A Manchester Unitedtól kölcsönvett 21 éves csatár a 77. percben, 2–2-es döntetlennél lépett pályára a házigazdánál. Ez volt az első alkalom, hogy Greenwood tétmeccsen futballozhatott a múlt év elején kirobbant bántalmazási ügye óta. A játékost volt barátnője vádolta meg anno több hangfelvételt és videót is feltöltve közösségi felületeire, azzal vádolva a futballistát, hogy megtámadta, összeverte és halálosan megfenyegette őt. 

A csatárt később a Manchester United felfüggesztette, szponzorai, többek között a Nike pedig felbontották a vele kötött szerződésüket. A Greenwood elleni vádakat végül idén februárban ejtették, miután a tanúk, köztük az exbarátnő visszavonta a feljelentését, és többé nem kívánt együttműködni a nyomozó hatósággal. 

A United saját nevelésű játékosa ennek ellenére sem térhetett vissza Angliában az edzésekhez, ugyanis az MU női csapatának tagjai megvétózták ezt. A klubnál sokan úgy tekintettek az ügyre, Greenwood nem tudta tisztázni magát, csupán annak köszönheti, hogy elkerülte a börtönbüntetést, hogy a tanúk meggondolták magukat, nem pedig annak, hogy ártatlan lenne. Végül az a megoldás született, hogy az átigazolási időszak utolsó napján kölcsönadták a Getaféhoz. 

A madridi klubnál kifejezetten jól fogadták Greenwoodot, aki sajtóhírek szerint rögvest mezeladási rekordot döntött. 

A mostani botránnyal kapcsolatban a The Athletic beszámolója szerint súlyos büntetés várhat az Osasunára. A csapat vezetőedzője, Jagoba Arrasate ugyanakkor igazságtalannak érzi a klub ellen indítandó vizsgálatot. 

Nem volt szép, amit a szurkolóink énekeltek, de igazságtalan egyetlen rigmust kiemelni a többi közül. A Getafe-szurkolók éneke (szabad fordításban: »B*szódj meg, Osasuna!«) ugyanolyan csúnya volt

– fakadt ki már-már óvodásokat idéző logikával Arrasate. 

Öt fordulót követően a Getafe 9., az Osasuna 12. helyen áll a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában. 

Rovatok