Index Vakbarát Hírportál

Neymar először volt kezdő, kis híján kínos zakó lett a vége

2023. szeptember 19., kedd 08:40

Hétfőn először játszott kezdőként az al-Hilal csapatában Neymar, a nyáron 98 millió dollárért a Paris Saint-Germaintól leszerződtetett brazil sztárfutballista. A fellépésre a Fahd Király Nemzeti Stadionban került sor, Rijádban, a szaúdi fővárosban, az ellenfél pedig az Ázsiai Bajnokok Ligájában az üzbég Navbahor volt. Neymarék majdnem kikaptak, csak a 100. percben sikerült kicsikarni a sovány 1–1-es döntetlent.

A rijádi Fahd Király Nemzeti Stadionban ilyen transzparensek fogadták a két csapatot, a házigazda al-Hilalt és az üzbég bajnokság harmadik helyezettjét, a Navbahort az ázsiai BL soron következő mérkőzésén, a G-csoportban: Asia's club of the century (az évszázad klubja Ázsiában) és Asia's leaders (Ázsia vezető klubja).

A két csapat értéke között csaknem huszonötszörös különbség mutatkozott, a Transfermarkt az al-Hilalt 258,39 millió euróra taksálja, a Navbahort 10,39 millióra...

Továbbá a szaúdi csapat olyan világsztárokat vonultatott fel, mint a brazil válogatott Pelét felülmúló gólrekordere, Neymar, akit 98 millió dollárért szerződtettek a közelmúltban, és akinek 300 millió dollár az éves keresete, az egyéb juttatásokat nem számolva. Aztán kezdett a Wolverhamptontól igazolt 41-szeres portugál válogatott Rúben Neves, a Flamengótól érkezett brazil Michael, a Zenittől megvásárolt brazil válogatott Malcom és mindenekelőtt a szerb válogatottban 83 meccsen 55 gólt szerző Alekszandar Mitrovics, aki ellenünk is játszott Belgrádban, és aki szeptember 10-én mesterhármast vágott a litvánoknak Eb-selejtezőn.

Ám ez a félelmetes tűzerő sem volt elég a győzelemhez, sőt, az 52. percben a georgiai Toma Tabatadze az üzbégeknek szerezte meg a vezetést. 

A játékvezető 14 percet hosszabbított, úgy tűnt, addig vezeti a meccset, amíg ki nem egyenlít az al-Hilal. Ez a 100. percben be is következett al-Bulaihi fejesével.

Az egyenlítés 8:05-nél.

Az eredmény meglehetősen kínos a szaúdi állami magánbefektetési alap (PIF) által pénzelt al-Hilalra nézve. A liga másik, szintén a PIF által támogatott klubja, az al-Ittihad is pályára lépett hétfőn este az ázsiai BL-ben, és szintén egy üzbég együttes ellen. A Karim Benzemát nélkülöző al-Ittihad 3–0-ra legyőzte az OKMK-t, megmentve a szaúdi liga becsületét.

Rovatok