Index Vakbarát Hírportál

Futballmérkőzésre kellett mentőhelikoptert riasztani Komárom-Esztergom vármegyében

2023. szeptember 19., kedd 10:26

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be a drámai életmentésről, ami szeptember 18-án történt egy futballmérkőzésen Komárom-Esztergom vármegyében. Végül kritikus állapotban, légi úton szállították kórházba a mentők a férfit, aki a nézőknek és a sporttársainak is köszönheti életét.

Futballmérkőzés közben lett rosszul egy 40 év körüli játékos, akihez Komárom-Esztergom vármegyébe kérték a mentők segítségét.

A férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd játék közben hirtelen összeesett.

Csapattársai azonnal siettek hozzá, mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálták, de a labdarúgó már nem lélegzett. A mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, miközben instrukciói alapján rögtön megkezdték az újraélesztést, amihez a pályán kihelyezett félautomata defibrillátort is használták.

A játékosok egymást váltva küzdöttek csapattársuk életéért, amihez a szurkolók közül egy szabadnapos ápoló is csatlakozott.

A mentők kiérkezése után emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett, és a férfit kritikus állapotban, légi úton szállították kórházba a mentők.

Rovatok