Index Vakbarát Hírportál

Szinte már nevetséges, milyen bírságot szedett össze az FC Barcelona

2023. szeptember 20., szerda 09:27

Kétszer is megbírságolták az FC Barcelonát a stadionfelújítási projekt körüli anomáliák miatt – írja a Catalan News. A fő probléma, hogy a Camp Nou visszabontása közben a megengedett munkaórákon túl még éjfél után is dolgoztak a munkagépek, ezzel zavarva a környéken élők nyugalmát.

Bár a Barca anyagi helyzete évek óta híresen rossz, a mostani büntetés aligha fogja bedönteni a klub költségvetését: két 300 eurós, azaz alkalmanként cirka 115 ezer forintos bírságot szabott ki eddig a városi tanács a gránátvörös-kékekre. 

A cikk szerint felvételek bizonyítják, hogy múlt csütörtökön éjfél és hajnali egy között is folyt a munka a Camp Nou-nál, a hangokkal és fényekkel zavarva a környéken élők nyugalmát. Ez ráadásul már nem az első eset volt, augusztusban szintén elmarasztalták a klubot amiatt, hogy az engedélyezett idősávon túl is folyt a bontási munka. 

A spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő együttes stadionja másfél milliárd euróból újul meg. A felújítás, mely során a korábbi 99 ezerről 105 ezerre nő az aréna befogadóképessége, melynek lelátója teljesen fedetté válik, a tervek szerint 2026-ban fejeződik majd be. 

A csapat jelenleg albérletben, a barcelonai Olimpiai Stadionban rendezi hazai mérkőzéseit. Érdekesség, hogy a pálya korábban a városi rivális Espanyol otthona (is) volt. 

Rovatok