Index Vakbarát Hírportál

Zárt kapus mérkőzés és 52 ezer eurós büntetés a román válogatottnak

2023. szeptember 20., szerda 19:25

A román labdarúgó-válogatottnak a Koszovó elleni Európa-bajnoki selejtezőn történt botrányos jelenetek miatt zárt kapuk mögött kell lejátszania következő mérkőzését – jelentette az európai szövetség honlapján megjelent közlemény alapján a Magyar Távirati Iroda.

Az európai szövetség (UEFA) szerdai közlése szerint a román szövetségnek emellett 52 ezer eurót (20 millió forint) is be kell fizetnie a szervezet kasszájába.

A múlt keddi, bukaresti találkozót bő negyedóra elteltével megállította a játékvezető, mert a hazai ultrák rigmusokkal és transzparenseken is azt üzenték, hogy

Koszovó Szerbia.  

A vendégek levonultak a pályáról, a hazaiak kapitánya, Nicolae Stanciu pedig az egyik kapu mögött egyezkedett a szurkolókkal. A játék 45 perc elteltével folytatódott, a meccset végül a románok 2–0-ra megnyerték, ezzel a csoportjuk második helyén állnak.

Legközelebb október 12-én Fehéroroszországban lépnek pályára, míg három nappal később Andorrát fogadják ugyancsak Eb-selejtezőn – tekintett előre.

A román sajtó a magyarokra mutogatott az ügyben

A balhés meccs után a román sajtóban megjelent egy cikk, amelyben azt írták, szerintük az UEFA igazságtalanul járt el velük szemben, mert a magyarok egy – szerintük – sokkal súlyosabb provokációért nem kaptak semmit Magyarország és Észtország márciusi meccsén.

sport.ro azt emlegette fel cikkében, hogy a tavaszi mérkőzésen egy Nagy-Magyarországot ábrázoló molinót feszítettek ki a magyar szurkolók. Az eset után több román közéleti szereplő is felháborodását fejezte ki. Gabriela Firea szociáldemokrata családügyi miniszter például a közösségi oldalán azt írta: „Nagy-Magyarország térképe, amely Románia egy részét is magában foglalja, revizionista jelkép, és semmi keresnivalója a stadionokban, európai mérkőzéseken”. Azt is írta, hogy a jelkép „gyűlöletkeltésre és erőszakra adhat okot”.

Rovatok