Index Vakbarát Hírportál

Vészhelyzet Miamiban: Messi megsérült, de így is hengerelt a csapat

2023. szeptember 21., csütörtök 06:01

Le kellett cserélni Lionel Messit az Inter Miami–Toronto FC-mérkőzés 36. percében, a floridaiak csapatkapitánya szemmel láthatóan fájlalta a jobb lábát. Még nem tudni, mennyire nagy a baj. A remek formában futballozó Inter azonban vezére nélkül is győzött 4–0-ra az MLS bajnokságának 33. fordulójában.

Amitől annyira tartottak, bekövetkezett. Lionel Messit le kellett cserélni az Inter Miami–Toronto FC labdarúgó-mérkőzés 36. percében, mert a floridaiak csapatkapitánya megsérült. A 36 éves hétszeres aranylabdás fájlalta a jobb lábát, Gerardo Tata Martino, az Inter argentin edzője ezért cserélte le a világbajnokot, akinek a helyére Robert Taylor jött be. A kapitányi karszalagot Messi DeAndre Yedlinnek adta át. Megjegyzendő, hogy ugyanekkor Jordi Albát is lecserélték, szintén sérülés miatt.

Öröm az ürömben az Internek, hogy Messi nélkül is 4–0-ra győzött a csapat az MLS bajnokságának 33. fordulójában. 

Szombaton sem Messi, sem Jordi Alba nem játszott, amikor a Miami 5–2-es vereséget szenvedett Atlantában bajnoki mérkőzésen. Messi hiányzott az argentin válogatott legutóbbi, La Paz-i világbajnoki selejtezőjéről is, Bolívia ellen. 

Jellemző egyébként a Messi-effektusra, hogy amikor lecserélték az argentint a 36. percben, a nézők nagy része is hazament, azzal a felkiáltással, hogy ők nem az Inter Miamit akarták látni, hanem a világ legjobb futballistáját. Kár volt, mert például Robert Taylor második gólja, amellyel 4–0 lett, hatalmas bomba volt:

Rovatok