Index Vakbarát Hírportál

Joachim Löw a favorit a török válogatott kispadjára

2023. szeptember 21., csütörtök 09:30

Hivatalos lett, amit már egy hete lehetett tudni: menesztették Stefan Kuntzot a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Török sajtóhírek szerint a szakember utódja is megvan már: volt németországi „felettese”, Joachim Löw érkezhet a helyére. A 63 éves szakember, aki 2014-ben világbajnoki címig vezette a német A-válogatottat, két éve nem irányított egyetlen csapatot sem.

A török szövetség (TFF) szerdai tájékoztatása Stefan Kuntz jövőjéről nem érte váratlanul a közvéleményt, mivel a múlt kedden Japántól felkészülési mérkőzésen elszenvedett 4–2-es vereség után több sajtóorgánum biztosra vette a távozását. A német szakember ráadásul a játékosokra hárította a felelősséget, mondván, keményebben kellene dolgozniuk – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A 60 esztendős tréner 2021 szeptemberében vette át a nemzeti csapatot, és a 2024-es Európa-bajnokság végéig írt alá a TFF-fel. Irányításával a törökök 20 nemzetközi meccsükből 12-t megnyertek és ötöt elvesztettek. Kuntz előzőleg 2017-ben és 2021-ben Eb-aranyéremre vezette a német U21-es együttest. Sajtóhírek szerint jó eséllyel visszatér Németországba, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ez azt jelenti, a DFB kötelékébe is visszatér majd.

A törökök menet közben már azt is tudni vélik, ki lesz Kuntz utódja: a sajtó a korábbi német szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt tartja a legnagyobb favoritnak. A 63 éves szakvezető a 2021-es Európa-bajnokság óta nem vállalt el egyetlen csapatot sem, előtte 15 éven át irányította a „Nationalelfet”, amellyel 2014-ben világbajnoki címet, 2010-ben vb-bronzot, 2008-ban pedig Eb-ezüstöt nyert.  

(MTI / Index)

Rovatok