Index Vakbarát Hírportál

A szakértő csúnyán ráfázott: kritizálta a bosnyák csapatot, majd négy gólt kaptak tőle

2023. szeptember 22., péntek 11:04

„Érthetetlen, hogy ilyen csapatok pályára léphetnek európai kupasorozat főtábláján” – hangzott el a kijelentés Dick Advoocat UEFA-kupa-győztes edzőtől a Zrinjski Mostar–Az Alkmaar EKl-csoportmérkőzés félidejében, három gólos holland vezetésnél. A 75 éves tévés szakértőként dolgozó holland szakember csúnyán beleszállt a bosnyák csapatba, de mint kiderült, korán ítélkezett. A Zrinjski a félidő után négy gólt rúgott az Alkmaarnak, és megnyerte a mérkőzést.

Számomra teljességgel érthetetlen, hogy ilyen csapatok pályára léphetnek az európai kupákban” – jelentette ki Dick Advocaat, utalva ezzel arra, hogy a Zrinjski közel sem üti meg a konferencialiga szintjét, ennek köszönhetően pedig az Alkmaar már három góllal vezetett a félidőben.

A korábbi holland szövetségi kapitány kicsit elhamarkodott volt kijelentésével, mivel ugyan az Alkmaar tényleg 3–0-ra vezetett 45 perc elteltével, de a fordulás után egymás után négy gólt rúgva fordított a Zrinjski, és ezzel begyűjtötte a három pontot. 

ÉRDEKESSÉG, HOGY A BOSNYÁKOK ELKÉPESZTŐ HATÉKONYSÁGUKRÓL TETTEK TANÚBIZONYSÁGOT, A HELYZETEIK MENNYISÉGE ÉS MINŐSÉGE ALAPJÁN ALIG EGY GÓLT MUTATOTT AZ EZEN TÉNYEZŐKRE SZAKOSODOTT „XG” MUTATÓ, EHELYETT A ZRINJSKI NÉGY GÓLT SZERZETT. 

Minden bizonnyal Dick Advocaat legközelebb kétszer is átgondolja hangzatos kijelentéseit.  

Rovatok