Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo most már olyan gólt is rúg, amit senki sem lát, legkevésbé a kapus

2023. szeptember 23., szombat 06:58

Az al-Nasszr 4–3-ra legyőzte az al-Ahlit a szaúdi Pro League 7. fordulójában, és már az 5. helyen áll, mindössze három ponttal lemaradva az éllovas al-Ittihadtól. Cristiano Ronaldo két gólt lőtt a négyből, amelyekből az első pályafutása első olyan gólja volt, amit senki sem látott a nagy füsttől – legkevésbé Edouard Mendy, az al-Ahli kapusa.

Cristiano Ronaldo már a 4. percben beköszönt az al-Nasszr–al-Ahli mérkőzésen a szaúdi Pro League 7. fordulójában. Nem tudni, hogy a gól milyen volt, mert a végkifejletet senki sem látta, ugyanis a stadiont, főleg a vendégek kapuja előtt, a petárdáktól származó sűrű füstfelhő borította.

Amit még láttunk, az az volt, hogy Sadio Mané labdát szerzett, kiugratta a bal szélen Ronaldót, aki a kapu irányába lőtt... Aztán csak annyit látni, hogy következik az unásig ismert gólöröm. Ezzel lett 1–0 a 4. percben.

Nem sokkal később a portugál sztár két méterről, elhibázhatatlannak tűnő helyzetből a jobb kapufát találta el. (1:05-nél.) Aztán a brazil Talisca kétszer is betalált, végül a negyedik gólt 17 méteres lövésből megint Ronaldo szerezte.

Eddig 32 meccsen 27 gólt szerzett az al-Nasszr színeiben.

Egyébként hogy mennyire nem bohócliga a szaúdi bajnokság, azt mutatják a gólszerzők nevei: Ronald és Talisca (2-2), illetve Kessié, Magrez, Abrikan. A vesztes al-Ahliban ilyen sztárok léptek pályára, zárójelben a klub, ahonnan érkeztek: 

Édouard Mendy (Chelsea), Riyad Mahrez (Manchester City), Allan Saint-Maximin (Newcastle United), Roberto Firmino (Liverpool), Gabi Veiga (Celta Vigo), Franck Kessié (Barcelona), Roger Ibañez (Roma), Merih Demiral (Atalanta).

Az al-Nasszrban pedig, Ronaldo mellett:

Aymeric Laporte (Manchester City), Alex Telles (Sevilla), Marcelo Brozovic (Internazionale), Talisca (Kuangcsou Evergrande), Otavinho (Vitória), Sadio Mané (Bayern München).

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2023. szeptember 22-én. Fotó: Stringer / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok