Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas balhé tört ki a rangadón, félbeszakították a mérkőzést

2023. szeptember 24., vasárnap 18:53

A holland labdarúgó élvonalbeli bajnokság (Eredivisie) hatodik fordulójában az Ajax Amszterdam fogadta a Feyenoord csapatát, a mérkőzés viszont félbeszakadt a második félidő elején súlyos szurkolói rendbontások miatt.

Az Ajax Amszterdam szurkolói szemmel látható módon rosszul viselték, hogy csapatuk hazai pályán játszik alárendelt szerepet a rivális Feyenoord ellen. A Bajnokok Ligája csoportkörében is szereplő vendégek már a 9. percben megszerezték a vezetést, majd az első félidő végéig további két gólt rúgtak, így háromgólos előnnyel vonultak pihenőre. 

Igen ám, de az első játékrész alatt fel kellett függeszteni a játékot, mivel a hazai szurkolók több alkalommal tűzijátékokat dobtak a pályára, mely természetesen rendkívül veszélyes a játékosok testi épségére nézve. Első alkalommal a 44. percben szakították félbe a játékot, majd 

a második félidőben 10 percig még folytatódott a mérkőzés, de ekkor újra tűzijátékok landoltak a pályán, így végleg beszüntették a játékot. 

Ez viszont nem vette el az Ajax szurkolóinak a kedvét a rendbontástól, a stadion főbejáratához mentek, majd ott folytatták a balhét, míg a rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk. 

Rovatok