Index Vakbarát Hírportál

Korábbi világbajnok játékosa veheti át a Real Madrid irányítását

2023. szeptember 26., kedd 14:28

Spanyol sajtóinformációk, többek között a Radio Marca értesülései szerint a Real Madrid vezetősége eldöntötte, hogy a csapat következő vezetőedzője Xabi Alonso lesz. A fővárosi együttes jelenlegi mestere, Carlo Ancelotti 2024 nyarától a brazil válogatott szövetségi kapitánya lesz.

A jelenleg a német élvonalbeli Bayer Leverkusen kispadján tevékenykedő Xabi Alonso a Real Madrid kötelékében számtalan trófeát nyert játékosként – a válogatottban pedig világbajnokságot –, és edzői karrierjét is a spanyol fővárosban kezdte a Real Madrid ificsapatánál. 

Ezek után a Real Sociedad második számú csapatához került, majd átvette a legutóbbi szezonban Európa-liga elődöntőig menetelő Bayer Leverkusen irányítását, amellyel a mai napig kiváló eredményeket ér el. 

Spanyol sajtóinformációk most arról számolnak be, hogy nem sokáig marad a német csapat vezetőedzője, jövő nyártól korábbi klubja, a Real Madrid irányítását veheti át. 

Mint ismert, Carlo Ancelotti, a madridiak jelenlegi vezetőedzőjének szerződése jövő nyáron lejár, és minden bizonnyal a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz, utódjának pedig Xabi Alonsót jelölte ki a vezetőség. 

A hírek szerint maga Alonso is nyitott a váltásra, így könnyen elképzelhető, hogy jövő nyáron a 41 éves szakember ül le Real Madrid kispadjára.

Rovatok