Index Vakbarát Hírportál

Személyre szabott zászlóval köszöntik Szoboszlait, a legnépszerűbb liverpoolit

2023. szeptember 27., szerda 09:34

Talán már unhatja az olvasó, pedig soha nem lehet megunni: Szoboszlai Dominik népszerűsége őrületes magasságokba ért Liverpoolban. A legutóbbi, West Ham elleni bajnokin speciális, a játékos szülőhelyét, Székesfehérvárt megjelenítő molinóval köszöntötték a The Kop, az ottani B közép új kedvencét, aki immár megelőzte az eddigi éllovas Mohamed Szalaht a 'Pool-mezek eladási listáján.

Az alábbi zászló minket is megtévesztett, mert azt hittük  teljesen logikusan –, hogy a West Ham elleni meccsre Liverpoolba kiutazott székesfehérvári szurkolók üzentek ilyen megható módon földijüknek:

Aztán kiderült a Liverpool Echo cikkéből, hogy a helyi B közép, a The Kop fanatikusai annyira odavannak Szoboszlaiért, hogy kinyomozták szülővárosát, sőt, ami még nagyobb szó, fel is tették a molinójukra az angol számára kimondhatatlan és könnyen eltéveszthető városnevet. (Plusz még a játékos hasonlóan nehezen kiejthető és betűzhető nevét is...) Szoboszlai, Székesfehérvár, Hungary.

Eközben a Szoboszlai-mezek az eladási lista élére kerültek a Liverpool FC hivatalos ajándékboltjában, azaz a merchandising terén is hasít a magyar válogatott csapatkapitánya. Pedig nem olcsó mulatság egy eredeti, 8-as számmal ellátott Szoboszlai-mezt vásárolni.

A díszdobozos, aláírt mez 390 fontba kerül, ami jelenlegi kurzus szerint 174 ezer forint!

A sima, aláírás nélküli, hazai (tehát vörös) trikó ára potom 118,24 font, vagyis 53 ezer forint. Ez van, érvényesülnek a piac (kereslet/kínálat) törvényei.

Szóval, már nem a Szalah-mez a legnépszerűbb, hanem honfitársunké. Íme az eladási lista élcsoportja:

1. Dominik Szoboszlai (8)

2. Mohamed Szalah (11)

3. Alexis Mac Allister (10)

4. Trent Alexander-Arnold (66)

5. Darwin Nunez (9)

6. Luis Diaz (7)

7. Alisson (1)

Rovatok