Index Vakbarát Hírportál

Másodszor adta halálhírét Fabulya Györgynek a békéscsabai focicsapat

2023. szeptember 29., péntek 18:29

2022 után idén is hírül adta a békéscsabai labdarúgóklub, hogy korábbi játékosuk, Fabulya György életét vesztette, azonban ez most sem bizonyult igaznak. A klub közleményben korrigálta magát.

Az NB III-ban szereplő Békéscsaba labdarúgócsapatának honlapján szeptember 27-én arról írtak, hogy életének hatvanadik évében elhunyt Fabulya György, a klub korábbi játékosa.

A Békéscsaba pénteken közleményt adott ki, amelyben jelezték: Fabulya halálhíre valótlannak bizonyult. Mint írják, önkormányzati forrásból értesültek, és mivel csütörtökig nem érkezett ellentétes információ, ezért nem is feltételezték, hogy tévedésről van szó.

Tegnap több irányból is jelzést kaptunk, hogy Fabulya György életben van, így azonnal megpróbáltunk ismét utánajárni az információ valóságtartalmának, amit megbízható forrásunk meg is erősített: tehát Fabulya György kritikus állapotban kórházban fekszik, de életben van

– olvasható a klub honlapján.

A közleményből az is kiderült, a korábbi labdarúgó évek óta hajléktalanként él, „állapotát és egészségügyi helyzetét a város közterület-felügyelői próbálták nyomon követni, valamint néhány volt csapattársa is időnként megkereste, és klubunk, valamint vezetőink támogatásával próbálta segíteni boldogulását, amit Gyuri sajnos rendszeresen elutasított”.

A 444 hívja fel rá a figyelmet, hogy a békéscsabai csapat nem először adta halálhírét Fabulya Györgynek. 2022 elején Akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni! címmel adott ki közleményt, hogy megnyugtassák az embereket, Fabulya még él.

Rovatok