Index Vakbarát Hírportál

Azonnali hatállyal menesztették Max Eberlt, az RB Leipzig sportszakmai ügyvezető igazgatóját

2023. szeptember 29., péntek 20:58

Menesztette sportszakmai ügyvezető igazgatóját Gulácsi Péter és Willi Orbán klubja, a német labdarúgó-élvonalban szereplő RB Leipzig.

A Német Kupa legutóbbi két kiírásában diadalmaskodó klub pénteken jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontja Max Eberl szerződését. Indoklásként azt írták, Eberl nem állt ki az egyesület mellett, ez vezetett a döntéshez, nem a keret kialakítása vagy a csapat eredményessége.

A Bild úgy tudja, a háttérben Oliver Mintzlaff, a Leipzig korábbi vezérigazgatója, a tanácsadói testület jelenlegi elnökének ténykedése áll, aki sosem jött ki igazán jól Eberllel, és azt használta most ki, hogy a sportvezető nem határolódott el azon sajtóhírektől, melyek szerint rövidesen a Bayern München vezérigazgatója lehet belőle. 

Feladatait a sportigazgató Rouven Schröder veszi át. Eberl decemberben csatlakozott a klubhoz azt követően, hogy tavaly januárban kiégésre hivatkozva távozott a Borussia Mönchengladbachtól.

A Bajnokok Ligája-csoportkörös lipcsei együttes öt forduló alatt gyűjtött 12 pontjával negyedik a Bundesligában, hátránya egy pont az éllovas és címvédő Bayern München mögött.

Rovatok