Index Vakbarát Hírportál

Álomrajt után közel volt a hatalmas égés a bajnok számára

2023. október 2., hétfő 09:51

Bár sokan féltek attól, hogy nagyon sima mérkőzés lesz, végül csak rangadó lett a vasárnap esti New York Jets–Kansas City Chiefs-ütközetből.

Az idény előtt írt alá a hazaiakhoz a Green Bay Packers legendás irányítója, Aaron Rodgers, a Patrick Mahomes vezette címvédő elleni összecsapás pedig természetesen rögvest főműsoridőbe került.

Hogy aztán a Jets új játékosának az idénye négy play után véget érjen a rajton, így harmadszor is meghiúsuljon a két nagyágyú találkozása.

Innentől kezdve a pocsékul játszó Zach Wilsonnal a fedélzeten ez nagyon sima vendéggyőzelemnek tűnt, és a kezdés is erre utalt: Harrison Butker mezőnygóljával, Isiah Pacheco 48 yardos TD-futásával és Noah Gray 34 yardos TD-elkapásával a bajnok állva hagyta ellenfelét (0–17).

Hogy aztán valami olyan jöjjön, amire senki sem számított.

Egy védelmi pontszerzés (safety) után mezőnygóllal közeledett a Jets, Wilson ihletett formába lendült, miközben Mahomes két interceptiont is dobott, és máris 20–20-at mutatott az eredményjelző.

A New York-iak többször is támadhattak a vezetésért, sikertelenül, de Mahomes harmadik labdaeladása után úgy tűnt, kap még egy esélyt a hárompontos hátrányban lévő házigazda. Egy védelmi szabálytalanság végül megmentette a regnáló MVP-t, aki ezt követően futásával lepörgette az időt (20–23).

Az idény első külföldi meccsén a Jaguars 23–7-re legyőzte Londonban a Falconst, a Broncos 7–28-ról verte a Bearst (31–28), a Colts viszont hiába egyenlített 0–23-ról, hosszabbításban kikapott a Ramstől (23–29).

Hosszabbítás után maradt veretlen az Eagles, a Commanders 34–31-re kapott ki, a Bengals viszont harmadszor is alulmaradt, ezúttal a Titans intézte el simán Joe Burrow-ékat (3–27).

Az eddig remeklő Miami simán, 48–20-ra kikapott Buffalóban, így az AFC keleti csoportjának két nagyágyúja egyaránt 3–1-gyel áll. A Patriots óriási verést kapott Dallasban, a 49ers a Cardinals 35–16-es legyőzésével javult 4–0-ra.

Rovatok