Index Vakbarát Hírportál

Újra terítékre kerül Cristiano Ronaldo nemi erőszakkal kapcsolatos ügye

2023. október 4., szerda 15:22 | aznap frissítve

Újra vissza kell térniük Cristiano Ronaldo ügyvédeinek a bíróságra azok után, hogy az ötszörös aranylabdás labdarúgót még 2009-ben vádolta meg egy nő azzal, hogy nemi erőszakot követett el vele Las Vegasban. Az ügy most újra terítékre kerül.

Mint ismert, a portugál sztárfutballista ügye még 2018-ban került a nyilvánosság elé, akkor a korábbi modell, Kathryn Mayorga azt állította, hogy Ronaldo megerőszakolta őt egy Las Vegas-i hotelszobában.

A nő állítása szerint 2010-ben szerződét kötöttek Ronaldóval, miszerint a hallgatásért cserébe 375 ezer dollárt utal számára a játékos, de később Mayorga polgári perben támadta ezen megállapodást, és a „fájdalomért és szenvedésért” további 36 millió fontot, míg Ronaldo büntetéséért 18 millió fontot kért az eljárásban. 

Ennek ellenére a sértett nő nem tudta alátámasztani állításait, ezért a rendőrség sem emelt vádat a portugál sztárfutballista ellen, miközben Ronaldo természetesen tagadta a vádakat. 

Határozottan visszautasítom az ellenem felhozott vádakat. A nemi erőszak egy gyalázatos bűn, amely ellenkezik mindazzal, amiben hiszek. Nem akarom táplálni azokat a spekulációkat, amelyeket azok terjesztenek rólam, akik az én káromon akarnak hírnevet szerezni maguknak. A tiszta lelkiismeretem lehetővé teszi, hogy nyugodtan várjam a vizsgálatok eredményét” – fejtette ki Ronaldo még az ügy nyilvánosság elé kerülésénél. 

Most viszont újra terítékre került az ügy, az Egyesült Államok fellebbviteli bírósága újra meghallgatta Mayorga ügyvédeit, akik több millió dollár kifizetésére akarják kényszeríteni Ronaldót – adta hírül a SkySports. 

A sértett nő védői azzal érvelnek, hogy véleményük szerint a nevadai szövetségi bíróság bírája tévedett, amikor elutasította védencük azon kérését, hogy bizonyítékként szerepeltesse a 2010-ben kötött megállapodást a nő és Ronaldo között. Ezzel együtt Cristiano Ronaldo védői ugyanazt állítják, mint évekkel ezelőtt, hogy a szexuális aktusba mindkét fél beleegyezett. 

Rovatok